Altınözü’nde yaratıcılık ve lezzet yarıştı

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Altınözü Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürlüğü, Altınözü Belediyesi,
Altınözü Sultan Abdülhamithan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Altınözü Zeytin EmeğiKadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (HAZEK) iş birliği ile Birleşmiş Milletler Gıda Kaybı ve İsrafı Farkındalık Günü dolayısıyla bir yarışma düzenlendi.

Düzenlenen Mor Lezzetler Yarışması’nda, keşşir (kara havuç) kullanılarak tatlısından yemeğine birbirinden yaratıcı lezzetler ortaya çıktı. Zeytin Emeği Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi başkanı Leyla Ayvazoğlu, yeni lezzetler ve yaratıcı fikirlerin her zaman oldukça kıymetli olduğunu  belirterek, gerçekleşen yarışma hakkında bilgi verdi.

İLÇEMİZDE YENİ TATLAR KEŞFETMEK BİZLER İÇİN ÇOK DEĞERLİ

Zeytin Emeği Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi başkanı Leyla Ayvazoğlu, “Birleşmiş Milletler 29 Eylül Gıda Kaybı ve israfı farkındalık gününde elimizdeki tüm güzel yiyecekleri değerlendirmek adına da keşşir (kara havuç) ile neler yapılır diye düşündük ve güzel bir yarışma organize ettik. Altınözü Belediyesi, Altınözü Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürlüğü, Sultan Abdülhamithan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, HAZEK Kadın Kooperatifi iş birliği ile yapılan Mor Lezzetler Yarışması’nda birbirinden güzel sunumlu, yaratıcı, lezzetli ve oldukça farklı yemek ve tatlılar ortaya çıktı” dedi.

SIFIR GIDA KAYBI DÜŞÜNCESİYLE HAREKET EDİYORUZ

Gıda Kaybı ve İsrafı Farkındalık Günü’ne dikkat çeken Başkan Leyla Ayvazoğlu, Altınözü Zeytin EmeğiKadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nde sıfır gıda kaybı düşüncesiyle hareket ettiklerinin altını çizdi. Başkan Ayvazoğlu, “ Biz Kooperatif olarak gıda israfının önüne geçmek adına elimizden geleni yapıyoruz. Bir meyvenin kabuğunu başka bir üründe kullanıyor, dönüştürüp atmamaya dikkat ediyoruz. Altınözü’müz mutfağıyla benzersiz bir yere sahip. Zengin yöresel mutfağımızın yanı sıra bizlerde yeni şeyler düşünüyor, çalışıyor, üretiyor ve yapıyoruz. Güzel ilçemizde yeni tatlar keşfetmek bizler için çok değerli. Öğrencilere bugün burada sundukları birbirinden kıymetli fikirler için teşekkür ediyoruz ” dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu