Altınözü’nde “Mevlid-i Nebi” programı düzenlendi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Altınözü Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi Haftası” dolayısıyla konferans düzenlendi.

Altınözü Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen program, Kur’an-Kerim tilavetiyle başladı.

Hafta dolayısıyla Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünce “Çağrıya Kulak Ver”, “Peygamberimiz, Cami ve İrşat” konulu sinevizyon gösteriminin ardından konuşan Altınözü Müftüsü Yahya Okşar programın amacının çok önemli olduğunu belirtti.  “Çağrıya Kulak Ver” sloganından da bahseden Müftü Okşar, “ Birçok Peygamber kendi kavmine bu çağrıyı dile getirirken ortak kullandıkları bir dil vardır. Ey kavmim yalnız Allah’a kulluk edin çünkü Allah’tan başka sizin bir sizin bir ilahınız yoktur çağrısıdır. “Lâilâhe illallah” davasıdır. Bu kutlu hafta münasebetiyle programımıza icabet eden herkese teşekkür ediyor, bu çağrıya kulak veren her birinizi mevlam hem dünyasını hemdeahiretini mamuredenlerdeneylesin” dedi.

BU HAFTAMIZIN YENİ İKLİMLERE VESİLE OLMASINI DİLİYORUM

Programda konuşan Başkan Sarı, “Öncelikle bu anlamlı günde her birinizi ayrı ayrı saygıyla, muhabbetle selamlıyorum. Yaklaşık iki yıldır toplu olarak bu anlamlı günleri kutlayamıyorduk. Bu güzel günleri, Rabbim her zaman kutlamayı nasip etsin. Öncelikle bu vatan toprakları için şehit olan bütün şehitlerimizi minnetle yâd ediyorum. Rabbim mekânlarını Peygamber Efendime yakın etsin. Gazilerimize de huzurlu, sağlıklı yaşam diliyorum. Buradan tekrar özetle ve özenle şu nu belirtmek istiyorum bu anlamlı haftada Rabbim bizleri milletimizi, çocuklarımızı geleceğimizi Peygamber Efendimizin istikametinde, onun rehberliğinde, sünnetini yaşamayı nasip etsin bizlere. Programın hazırlanmasında başta İl Müftümüz, İlçe Müftümüz olmak üzere emeği geçen hocalarıma şükranlarımı arz ediyor bu haftamızın yeni iklimlere vesile olmasını diliyorum” dedi.

CAMİLERİMİZ, TOPLUM HAYATIMIZIN TEMEL TAŞLARIDIR

Gerçekleşen programda konferans veren Hatay İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili,  Mevlid-i Nebi Haftası’nın hayırlara vesile olması dileğinde bulundu. İyiliklerin yeryüzünde egemen olabilmesi için peygamberin hayatındaki tebliğ ve davet metoduna bakmak ve kuşanmak gerektiğini anlatan İl Müftüsü Bilgili, Camilerin toplayıcı, birleştirici olduğuna değinerek, “Camiler Allah’ı anma ve eğitim ve öğretim faaliyetlerinin yürütüldüğü yerdir. Huzur ve sükûnetin hâkim olduğu ibadetgâhlardır. Camilerimiz, inanan insanları biraraya getiren, kalpleri ve dilleri “Lâilâhe illallah, Muhammedürrasûlullah!” cümlesinde birleştiren, birlik ve beraberliğimizi daima canlı tutan, burcu burcu İslâm kokan, tekbir sadâlarıyla çınlayan, mü’minleri sevindiren, maneviyatlarını kuvvetlendiren, münkirleri ve din düşmanlarını korkutan kurtuluş kalelerimizdir. Camilerimiz, toplum hayatımızın temel taşlarıdır, ilim ve irfan mekteplerimiz, Kur’ân ve îman medreselerimizdir. Camilerimiz, İslâm kardeşliğinin, îman kahramanlığının tâlim ve tahkim edildiği muhkem kalelerimizdir. Bütün peygamberler insanlığı Hakk’a ve hakikate davet etmiş, ebedi kurtuluşa çağırmışlardır. Bu çağrı, bütün peygamberlerin diliyle gelen ilahi hakikatin ortak çağrısıdır. Bu çağrı, kainatın en şerefli varlığı olarak yaratılan insanoğluna yapılan bir yücelme çağrısıdır. Bu çağrı, insanı kula kul olmaktan kurtarıp gerçek özgürlüğe ulaştıran tevhid çağrısıdır” diye konuştu. Programa Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, Hatay İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, İlçe Sağlık Müdürü Ferdi Coşgun, Devlet Hastanesi Başhekimi Ömer Akın, Altınözü Ziraat Odası Başkanı Sabahattin Bayır, Altınözü Gençlik Merkezi Müdürü Hakan Duman, Altınözü kurum amirleri, din görevlileri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu