Altınözü’nde; kadına şiddet, bağımlılık ve uyuşturucuyla mücadele konuşuldu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Altınözü Sosyal Hizmet Merkezi koordinesinde, Altınözü İlçe Jandarma Komutanlığı, Altınözü İlçe Emniyet Amirliği, ilçe milli eğitim müdürlüğü ve işçe müftülüğü işbirliği ile Altınözü Belediyesi Konferans Salonu’nda kadına şiddet, bağımlılık ve uyuşturucuyla mücadelede konularında bir eğitim programı düzenlendi. Altınözü’nde görev yapan erkek öğretmenlerin katıldığı programda konuşan Altınözü Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Ayhan Karaköse, Aile ve Sosyal Hizmetler, Adalet, İçişleri, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıkları ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 23 Mart 2022 tarihinde imzalanan protokolle Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2022 Yılı Faaliyet Planı hazırlandığını ve tüm kamu kurum, kuruluş ve kamuoyuna bilgilendirme yapıldığını hatırlattı.

Karaköse, “Bu amaçla 2022 yılında erkek odaklı şekilde yürütülmekte olan kadına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin yaygın eğitim ve farkındalık çalışmaları kapsamında yıl içerisinde ülkemiz genelinde en az 5 milyon erkeğe kadına yönelik şiddetle mücadele alanında temel bilgilendirme ve farkındalık oluşturma eğitimleri verilecek şekilde gerekli planlamalar yapılmış ve uygulamaya girmiştir, Yapılan planlama çerçevesinde Hatay için 100 bin erkeğe ulaşılması hedeflenmiştir. İlgili uzman ekiplerimiz Altınözü sınırları bulunan içerisinde kamu kurum ve kuruluşları, halkın yoğun olarak bulunduğu cadde ve meydanlarda, cuma günleri cami giriş ve çıkışlarında, broşür dağıtılması faaliyetlerine başlamış ve bu faaliyetler ilçemizde devam etmektedir” dedi.

Müdür Karaköse, konuşmasının sonunda “Sözlerimi bitirirken eğitim toplantısının düzenlenmesinde bizlere desteğini esirgemeyen başta İlçe kaymakamımız sayın Cem Gümrükçü beyefendiye, bu güzel mekanı bizlere tahsis eden ilçe belediye başkanımız sayın Rıfat Sarı beyefendiye ve kurumlar arası koordinasyonda birlikte hareket ettiğimiz ilçe MEB müdürümüze ilçe emniyet müdürümüze, ilçe jandarma komutanımıza, ilçe müftümüze ve katılımlarınızdan dolayı siz değerli konuklarımıza kurumum ve sahsım adına teşekkür ediyorum” dedi.

Karaköse’nin ardından Altınözü Sosyal Hizmet Merkezi, Altınözü İlçe Jandarma Komutanlığı ve Altınözü İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden birer kişi kadına yönelik şiddet ve şiddetin sebepleri ve şiddetle mücadele noktasında yapılan çalışmalarla ilgili sunum gerçekleştirdi.

Son olarak Narkotik Şubede görevli polis memuru Taner Yıldırak bağımlılıkla ve uyuşturucuyla mücadelede farkındalık ve bilgilendirme faaliyetlerini içeren “En İyi Narkotik Polisi; Anne” uygulama planıyla ilgili bir sunum yaptı.

Programın sonunda eğitime katılan öğretmenlerden öğrencileri ve velileri kadına yönelik şiddet, bağımlılık ve uyuşturucuyla mücadelede konularında bilinçlendirmeleri istendi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu