Altınözü’nde “Gelin tanış olalım” heyecanı!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Altınözü’ndeki etkinliklere Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uluslararası Koruma Dairesi Başkanı Harun Başıbüyük, DRC temsilcileri ve ilçe protokolü katıldı

Göç İdaresi Başkanlığı ve Uluslararası Göç Örgütü (IOM) iş birliği ile 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü 14-18 Aralık 2021 tarihleri arasında Göç Danışma Merkezlerinin olduğu 12 il ve Eskişehir’de çeşitli etkinliklerle kutlandı. “Gelin Tanış Olalım” sloganı ile Hatay’da başlayan etkinlik; proje kapsamında İstanbul, Ankara, Adana, Şanlıurfa, Konya, Eskişehir, Bursa, Mersin, İzmir, Erzincan, Kahramanmaraş ve Kilis illerinde yerli ve yabancı davetlilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Hatay’ın Altınözü ilçesinde etkinlikler kapsamında; trio dinletisi, resim ve el sanatları sergisi, çeşitli yarışmalar, ödül törenleri, kültürel yemek tanıtımları, halk oyunları, video gösterimleri, engelli bireylerin halk oyunu, göç konulu paneller vb. kültürel, bilimsel ve sanatsal faaliyetlere yer verildi.

HARUN BAŞIBÜYÜK ALTINÖZÜ’NDE

Göçmenler Günü dolayısıyla Altınözü Belediyesi Çok Amaçlı Salonunda gerçekleşen etkinliğe ev sahipliği yapan Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, “18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü dolayısıyla İl Göç İdaresi Müdürlüğümüz tarafından Belediyemiz Çok Amaçlı Salonda düzenlenen programa Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uluslararası Koruma Dairesi Başkanı Harun Başıbüyük ile birlikte katıldık. Bu anlamlı güne katkı sunan tüm paydaşlarımıza teşekkür ederim” açıklamasında bulundu.

BAŞKAN SARI: GENÇLERİMİZİN FİKİRLERİNİ ÖNEMSİYORUZ

Etkinliklerin bir diğer adresi de Altınözü Gençlik Merkezi oldu. Altınözü Belediyesi, Altınözü Kaymakamlığı,  Danimarka Mülteciler Konseyi (DRC) ve Altınözü Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen etkinliklere Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uluslararası Koruma Dairesi Başkanı Harun Başıbüyük ve ilçe protokolü ile birlikte katılan Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, “Gençler bizim her şeyimiz, geleceğimiz. Gençlerimizin düşüncelerini ve fikirlerini önemsiyoruz. Güzel zaman geçirdik, iyi ki varsınız” değerlendirmesinde bulundu. Uluslararası Göçmenler Günü etkinlikleri ile önyargıların önüne geçilmesi, toplumsal tansiyonu düşürmek, göç ve yabancı kavramlarını kültürel zenginlik çerçevesinde vurgulamak ve sosyal uyuma katkı sağlanması amaçlanıyor.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu