Altınözü’nde festival heyecanı için geri sayım başladı

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Zeytin Diyarı Altınözü’nde 23-24 Ekim tarihlerinde Altınözü Zeytin, Zeytinyağı ve Gastronomi Festivali’nin 5’incisi düzenlenecek. Başkan Sarı, ülke çapında büyük ses getiren festivale tüm vatandaşları davet etti

Gelişen ve güzelleşen Altınözü’nde geleneksel hale gelen Zeytin ve Zeytinyağı festivalinin beşincisi Altınözü Zeytin, Zeytinyağı ve Gastronomi Festivali adıyla gerçekleştirilecek. Altınözü Belediyesi ve Altınözü Kaymakamlığı organizasyonu ile 15 Temmuz Milli İrade Parkı’nda gerçekleştirilecek festivale tüm vatandaşları davet eden Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı,  “Belediyemiz ve Kaymakamlığımız organizasyonu ile 23-24 Ekim 2021 tarihleri arasında Altınözü 15 Temmuz Milli İrade Parkında düzenleyeceğimiz 5’inci Altınözü Zeytin, Zeytinyağı ve Gastronomi Festivali’ne tüm halkımız davetlidir. Tüm hemşehrilerimizi dolu dolu geçecek ve birbirinden renkli görüntülere sahne olacak festivalimize bekliyoruz” sözlerini kullandı.

ALTINÖZÜ’NÜN ZENGİNLİKLERİNİN TANITIMI DA HEDEFLER ARASINDA

23-24 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek olan festivalde ilçenin tarım ekonomisinde önemli bir yeri olan zeytin ve zeytinyağının tanıtımının yapılması hedefleniyor. Bunun yanı sıra Altınözü ve Hatay’ın Gastronomi alanında tanıtılması amacıyla Hatay Valiliği himayelerinde Altınözü Kaymakamlığı ve Altınözü Belediyesi tarafından düzenlenecek olan festivalde binlerce yıllık tarih ve kültür birikimiyle eşsiz bir ilçe olan Altınözü’nün doğal güzellikleri, kültürel dokusu ve tarihi değerlerinin de tanıtılması hedefleniyor.

BAŞKAN SARI FESTİVALİN AMACINI ANLATTI

Altınözü’ndeki toplam tarım arazilerinin yüzde 52’sinin zeytinliklerden oluşturduğuna dikkat çeken Başkan Sarı, “Altınözü İlçemiz; Zeytinlik alanı varlığıyla Hatay Zeytinlik alanlarının yüzde 33’üne sahip olup, Hatay ilimizin Zeytinyağı’nın yaklaşık yüzde 50’sini üretmektedir. Zeytin ve Zeytinyağı üretiminde önemli bir paya sahip olan ilçemiz mevcut birçok zeytin çeşidinin aynı zamanda gen kaynağıdır. Bu nedenle bölgenin gelecekte önemli zeytin ve zeytinyağı üretim merkezlerinden biri olabilmesi temel hedeflerimiz arasında yer alması nedeniyle; Altınözü Zeytin ve Zeytinyağını ülke genelinde tanıtmak, üreticiler arasında ilçemizin önemli tarım ürünlerinden biri olan Zeytinin önemine dikkat çekmek ve farkındalığı arttırmak amacıyla Zeytin ve Zeytinyağı Festivalini düzenleniyoruz” diye konuştu.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu