Altınözü’nde bir ilk daha!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Altınözü ilçesinde kurulacak Balık Üretim Çiftliği, Türkiye’deki Araştırma Enstitüleri haricinde kurulacak olan ilk kapalı devre sazan kuluçkahanesi olma özelliğini taşıyor

Altınözülü işinsanı Cemil Kasapoğlu işletmesinde ilçeye bağlı Akdarı Mahallesine kurulacak olan 500 bin balık üretimi kapasitesine sahip Gold Fishing Balık Üretim Çiftliği’nin temel atma töreni Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur, Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Hatay Koordinatörü Savaş Özgürsoy, ilçe protokolü ve davetlilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

TKDK tarafından 2020 yılı içerisinde çıkan çağrıda yer alan 302 kodlu Su ürünleri Yetiştiriciliği desteği kapsamında projenin 500 bin Avro yatırım maliyeti bulunuyor. Bu rakamın yüzde 65’i TKDK tarafından karşılanıyor.  Altınözü ilçesinde kurulacak Balık Üretim Çiftliği, Türkiye’deki Araştırma Enstitüleri haricinde kurulacak olan ilk kapalı devre sazan kuluçkahanesi olma özelliğini taşıyor.

Temel atma töreninden önce söz alan işletme sahibi Cemil Kasapoğlu, desteklerinden ötürü Kaymakam Uygur, Başkan Sarı ve TKDK İl Koordinatörü Özgürsoy’a teşekkür etti. Kasapoğlu, hedefinin Altınözü’ne değer katmak olduğunu söyledi.

TKDK Hatay Koordinatörü Savaş Özgürsoy, “Bu ilimiz ve ilçemiz için çok önemli bir proje. Son teknolojiyle yapılacak. Balık işleme tesisinin de yapılacağının sözünü aldık. İşleme ve paketleme çok önemli. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞKAN SARI: TKDK FIRSATLARINI DEĞERLENDİRİN

Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı,  TKDK’nın verdiği desteklere vurgu yaptı. Başkan Sarı, “Altınözü son günlerde yerelden ve genelden gelen hizmetlerle gelişiyor. Bunun yanında özel işletmelerle de Altınözü daha da değer kazanıyor. Biz her türlü destek veriyoruz. Bugün örnek bir projenin temel atma töreni için toplandık. TKDK çok önemli destekler veriyor. Hani denir ya baba oğula vermez. Bu fırsatları değerlendirin” diye konuştu.

KAYMAKAM UYGUR: İLÇEMİZ HER ALANDA GELİŞİYOR

Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur, göreve geldiği günden bu yana Başkan Sarı’yla birlikte Altınözü’nde yeni bir hikaye yazmak üzere işe koyulduklarını söyledi. Gelişen ve güzelleşen Altınözü temasıyla çalıştıklarını ifade eden Kaymakam Uygur, “Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu sadece geçen yılı Altınözü’ne 44 milyon TL’lik bir yatırım yaptı. İlçemiz her alanda gelişiyor. Daha güzel bir Altınözü için daha çok çalışacağız.  Balık sektörü Cemil beyin yabancı olduğu bir sektör değil. Başarılı olacağına inanıyorum. Vatana millete ve ilçemize hayırlı olsun” açıklamasında bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından Gold Fishing Balık Üretim Çiftliği’nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu