Altınözü’nde bir ilk daha!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Altınözü Belediyesi ve Danimarka Mülteci Konseyi (Danish Refugee Council-DRC) Türkiye temsilciliği işbirliğiyle Türk ve Suriyeli çocukların sosyal ve fiziksel becerilerinin gelişimine katkı sunmak amacıyla, Altınözü Belediye hizmet binasının üst tarafında bulunan yeşil alan özel bir proje ile çocuk parkı olarak ilan edildi.
Danimarka Mülteci Konseyi yetkilileri Suriyeli ve Türk çocukların kaynaşabilecek olmalarının yanı sıra eğitimlerine ve sosyal gelişimlerine katkı sağlayacak bir ortam oluşturmuş olmanın bir paydaşı olmaktan duydukları mutluğunu paylaştılar. Altınözü Belediyesi’nin çocuklar için birbirinden değerli çalışmalara imza attığını ifade eden konsey yetkilileri bu çalışmalarından ötürü Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı’ya ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.
Gerçekleşen etkinlikte konuşan Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı ilçeye bir ilki daha yaşattıkları için mutluk olduklarını belirterek, “12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün yıl dönümünde geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza DRC ile iş birliği yaparak çocuk parkı kazandırdık. Bu park aynı zamanda bir ilk olarak gemi siluetinde yapıldı. Pandemiden sonra güzel Altınözü’müzü ziyaret etmeye gelen vatandaşlar ters ev, zipline, asma köprü ve cam terası ziyaret ederken yavrularımızda çocuk parkında gönüllerince eğlenebilecek. Ben bu alanın oluşturulmasında bizlerle iş birliği yapan Danimarka Mülteci Konseyi yetkililerine sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum. Altınözü’müze hayırlı olsun” dedi.
Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur ise çocuk alanının yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek, “Gelişen ve güzelleşen Altınözü’ne bugün yeni bir projeyi daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu projenin açılması 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün yıl dönümüne gelmesi ise ayrı bir gurur veriyor. Bu projenin yapımında emeği geçen Altınözü Belediyesi ve Danimarka Mülteci Konseyi’ne teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine son verdi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu