Altınöz’ünde bakla hasadı başladı

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Altınöz’ünün Altınkaya mahallesinde taze bakla hasadına başlanırken, toplanan taze baklalar görenlerin iştahını açıyor.
Tarlasına ektiği taze baklaları toplayan Uçar ailesi, toplanan taze baklaların bereketli olduğunu belirterek, hasattan memnun olduklarını söyledi.
Tarlasından taze bakla toplayan Fatma Uçar,” Taze bakla hasadımız başladı. Şu anda hasat yapıyoruz. Bahçemizden yetiştirdiğimiz baklalarımızı topluyoruz. Bu sene baklanın güzel verimi var. Bakla bereketi ile geldi. Hasat sırasında da sosyal mesafeye dikkat ediyoruz. 2 metre 3 metre aralıklarla bakla topluyoruz. Sağlığımız her şeyden önemli ”dedi.
BAKLA TOPLARKEN DİKKAT
Taze baklanın toplanma aşamasından bahseden Fatma Uçar, ”Bakla bitkisinin gövdesi çok kırılgan olduğu için baklalar elle çekilip koparılmamalı, bunun yerine elle tutulup aşağı doğru sıyrılarak gövdeden ayrılmaları sağlanmalı. Toplanan bakla uzun süre üst üste bırakılırsa kararır. Bunun olmamasına dikkat edilmelidir. Taze bakla hasadı için baklaların normal iriliğine erişmeleri beklenir ve hasat bundan sonra yapılır “ dedi.
KALP DOSTU TAZE BAKLA
Vitamin ve protein açısından son derece zengin bir besin olan bakla, sofralarımıza lezzet katarken aynı zamanda sağlığımıza da sağlık katıyor. Bakla, zengin bitkisel protein ve karbonhidrat içerir. A, B, C ve B2 vitaminleri içermesinin yanı sıra idrar yollarının temizlenmesine yardımcı olur. Baklanın faydalarını sıralayacak olursak; Cilt sağlığını korumaya yardımcıdır. Doğal depamin kaynağıdır. Bağırsak hareketlerinin artmasını sağlar. Böbrek fonksiyonlarını düzenler. Göğüs hastalıkları ve öksürüğe iyi gelir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kötü kolestrolü düşürmeye yardımcıdır. Kırmızı et tüketmesi tavsiye edilmeyen kişiler tarafından protein açısından zengin olması bakımından bu açığın kapatılmasında etkili bir besin öğesidir. İdrar yollarını temizlemeye yardımcıdır. Kalp dostudur. İçerdiği yüksek nişasta oranı nedeni ile kan şekeri yükseltebilir. Uzmanlar tarafından, şeker hastalarına ölçülü tüketmelerini önerilmektedir.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu