Altınözü Kolcular’da acının tatlı mesaisi!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Suriye sınırındaki Kolcular Köyünde yetiştirdikleri biberleri toplamak için tarlalarına giren Yılmaz ailesi, sıcak havaya aldırmadan gün boyu ‘acı’ mesaisine devam ediyor

15 senedir biber üreten Fatih Yılmaz, Münir Yılmaz ve Abdullah Yılmaz organik gübre kullanarak ürettikleri biberlerini sipariş üzerine satıyor.

TOHUMUNU YILLAR ÖNCE NORVEÇ’TEN GETİRDİK

Sabanın erken saatlerinde tarlaya biber toplamaya gittiklerini söyleyen Fatih Yılmaz, “15, 16 sene önce tütün öldükten sonra biber üretmeye başladık. Biberimizin tohumunu yıllar önce Norveç’ten getirdik. Sadece organik gübre kullanıyoruz ve biberlerimize suyu 3 tane sondaj ile tarlaya veriyoruz. Biberlerin canlı kalması için 4, 5 günde bir sulama yapıyoruz.

ACISI İLE HATAY SOFRALARINA YAKIŞIR BİBER

Ekiminden, sulamasına, toplamasından,  dizilişine kadar birçok aşamadan geçen Altınözü’ne özgü acı Norveç Biberini sipariş üzerine topladıklarını belirten Abdullah Yılmaz, “ Sipariş üzerine tarlaya biber toplamaya gidiyoruz. Topladığımız biberlerin hepsinin çoğunluğu bölgemizdeki marketlere gidiyor. Tarlamız 10 dönümlük bir yer. Mayısın başlarında tohumumuz ekliyoruz. Eylül ekime kadar sürüyor biber sezonumuz. Yılın 6-7 ayı biberin içerisindeyiz. Biberimiz acısı ile Hatay sofralarına yakışır bir ürün. Bulunduğumuz yerin havası, toprağı sayesinde ortaya çıkan ürün alın terimiz ve emeklerimizle birleşince bizleri ve alan, tadan herkesi memnun ediyor” diye konuştu.

Biber üretiminin zahmetli bir iş olduğuna değinen Münir Yılmaz, “10 dönümlük tarla ile 3 aile ilgileniyoruz. Ortaya çıkan ürün ne kadar lezzetli ise arkasında da o kadar emek var” dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu