Altın ve döviz yükselişi yılbaşına kadar sürer

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

İskenderun Kuyumcular saatçiler fotoğrafçılar ve çiçekçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, dünyada yaşanan olaylarla gelişmelerin altın ile dövizde artışa neden olduğunu, geçen haftaya göre 50’lik bir dilim yükseldiğini söyledi.

Oda Başkanı Uğur Fırat, altın ve dövizdeki yükselişin sebeplerinden birinin Ukrayna Rusya arasındaki gelişmeler, Rus ordularının geri çekilmeye başlaması, savaşın yavaş yavaş gerilemesini gösterdi.

Altın ve döviz fiyatlarında yükselişin devam edeceğini de tahmin ettiklerini ifade eden Oda Başkanı Fırat, “Çünkü yılsonu yaklaştıkça bütün bankalar asıl pozisyonları ne ona dönecekler. Döviz mi, altın mı? Bununla ilgili yavaş yavaş alımlara başlayacak” dedi.

Şu an itibariyle İskenderun kapalı Çarşıda Euro’nun fiyatı 1915 olarak kaydedildiğini aktaran Oda Başkanı Uğur Fırat “Euro biraz daha yukarı doğru yükseldi, doların fiyatı 1865, altın 1050 ile 60 arasında gidip geliyor. Geçtiğimiz haftalarda malumunuz yine Avrupa 0,75 puan faiz yükseltti aynı şekilde FED de faiz yükseltti. Şunu anlıyoruz: dünya piyasalarında da ekonomi biraz aksamaya geldi, bu pandemiden dolayı tabii, artı bir sebep oluyor. Yılbaşı yaklaştıkça bizim tahminlerimize göre hem döviz hem altın yükselmeye devam edecek. Her zaman söylediğim gibi altın güvenli olmaya devam edecek. Şöyle bir baktığımız zaman geçen sene de bu sene arasında altında bir fark olmadı ama tahminlerimize göre altının biraz daha yukarılarda olması gerekir diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

İskenderun Kuyumcular saatçiler fotoğrafçılar ve çiçekçiler Odası Başkanı Uğur Fırat ayrıca İstanbul Taksim’de yaşanan bir terör olayını da Oda ve esnafı adına şiddetle kınadığını vurguladı.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu