Allah bir daha bu ülkeye İstiklal Marşı yazdırmasın!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Altınözü Belediyesi Konferans Salonu’nda 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Programı düzenledi. Altınözü Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından gerçekleştiren programa Altınözü Kaymakamı Cem Gümrükçü, Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, Altınözü Garnizon Komutanı Bülent Özaydın, Altınözü İlçe Jandarma Komutanı Onur Durna, Altınözü İlçe Emniyet Amiri Ali Yılmaz, Milliyetçi Hareket Partisi Altınözü İlçe Başkanı Adem Türk, STK temsilcileri, kurum müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Altınözü Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Sabri Zeytineli’nin günün anlam ve önemiyle ilgili yaptığı konuşmayla devam etti.

ORATORYO GÖSTERİSİ YOĞUN ALKIŞ ALDI

Daha sonra 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü kapsamında düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan Hacıpaşa Ortaokulu öğrencisi Fatma Öz şiirini seslendirdi. Program Altınözü Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan “Akif’in emaneti Asım’ın Nesli” isimli kısa filmin gösterimi ile devam etti.

Altınözü Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri daha sonra Mehmet Akif Ersoy’un hayatını ve İstiklal Marşı’nı yazdığı süreci anlatan bir oratoryo gösterisi gerçekleştirdi. Öğrencilerin performansı salonu dolduran kalabalıktan yoğun bir alkış aldı.

BAŞKAN SARI: MİLLİ ŞAİRİMİZİ SAYGIYLA ANIYORUZ

Programda bir konuşma yapan Altınözü Belediye Başkan Rıfat Sarı, sözlerine “Allah bir daha bu memlekete İstiklal Marşı yazdırmasın” diyerek başladı. Programın gerçekleşmesinde emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür eden Başkan Sarı, düzenlenen yarışmalarda derece alan öğrencileri tebrik etti. Başkan Sarı, “Bu güzel etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.

VATAN SEVGİSİNİ MİLLETİMİZİN VİCDANINDA SESLENDİRMİŞTİR

Altınözü Kaymakamı Cem Gümrükçü, yayımladığı mesajda “İstiklal Marşı’nın yazarı büyük şair Mehmet Akif Ersoy milli marşımızı yazdıktan sonra ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın’ diyerek bizlere sorumluluğumuzu göstermiş, milli birlik ve beraberliğimizi, bağımsızlığımızı ve vatan sevgisini milletimizin vicdanında seslendirmiştir. İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Milli Marş olarak kabul edilişinin 100. yıldönümünde; başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, bağımsızlık yolunda hayatlarını feda eden tüm kahraman şehitlerimizi ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerine yer verdi.

Programın sonunda, Salonu’nda 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül verildi. Program günün anısına toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu