Akşener masayı devirdi!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Genel İdare Kurulu Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı adayı olarak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ismi üzerinde anlaşılmasına itiraz etti. Kendi partisiyle birlikte Cumhuriyet Halk Partisi, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi’nden oluşan 6’lı masanın Cumhurbaşkanı adayı olarak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ismi üzerinde 5 oyla mutabık kalmasını “Geldiğimiz noktada İYİ Parti bir kıskaca alınmış, bir dayatmaya mecbur bırakılmıştır, buna boyun eğmeyecektir. İyi Parti devşirme siyasetin hınk deyicisi olamayacaktır” sözleriyle eleştiren Akşener, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı göreve çağırdı.
Beş siyasi partinin Kılıçdaroğlu’nun adaylığını önerdiğini açıklayan Akşener, “Biz İmamoğlu ve Yavaş’ın adaylığını istedik, reddedildi. Altılı Masa artık adayların tartışılabildiği bir ortak akıl platformu olmaktan çıkmıştır, noter masasına dönüşmüştür” değerlendirmesini yaptı.
KÜÇÜK HESAPLAR, KUTLU BİR ZAFERE TERCİH EDİLMİŞTİR!
Akşener, “Dün ortak Cumhurbaşkanı adayını tartıştık. Bu doğrultuda 5 parti Sayın Kemal Kılıçdaroğlu yönünde görüşlerini paylaştılar. Yapılan tüm kamuoyu araştırmalarında açık ara kazandığını gördüğümüz Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu için görüşümüzü beyan ettik. Aday belirleme sürecinin sağlıklı yönetilmesi için bütün partilerin belirleyeceği çalışmalar ışığında ortak Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesini önerdik.
Bu görüşlerimiz kesin bir şekilde reddedildi. Altılı masanın son toplantısında bir tırnak için anlayışa varıldı. Şahsi hırslar Türkiye’ye tercih edilmiştir. Anladık ki yenilgi yenilgi büyüyen küçük hesaplar, kutlu bir zafere tercih edilmiştir.
6’LI MASA NOTER MASASINA DÖNÜŞTÜ!
Biz İYİ Parti’yi bunun için kurmadık. Önce millet önce memleket demekten vazgeçmedik. Vazgeçmeden konuştuk, anlattık, dinlettik, gösterdik. Olmadı, olamadı.
Son noktada altılı masa artık millet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybetmiştir. Bu masa artık potansiyel adayların tartışılabildiği ortak akıldan çıkmış, tek bir adayın tasdiki haline çalışan noter masasına dönüşmüştür.
Biz imzamızın ve sözümüzün arkasındayız. Ancak ne kumar ne noter masasında olmayacağız. Yeni asrı göz göre göre hiç etmeyeceğiz. Milletimizin kazanma ümidini yok etmeyeceğiz. İnatla ve ısrarla biz demeye devam edeceğiz.
YAVAŞ VE İMAMOĞLU’NA ÇAĞRIDA BULUNUYORUM!
Bu yüzden Sayın Mansur Yavaş ve Sayın Ekrem İmamoğlu’na çağrı yapıyorum. Tüm engellemelere rağmen çok çalıştınız. Görevinizi en iyi şekilde yaptınız. Milletimizi enkaz altında bile yalnız bırakmadınız. Çok kritik bir kırılmanın eşiğinde milletimiz sizi göreve çağırıyor. Bu vazife dayatmayı değil, dayatmacılığı yıkma vazifesidir. Hiç şüphemiz yok ki bu vazife reddedilmez bir vazifedir. Bu çağrının sahibi millettir. Bu saatten sonra bizlere düşen seçim yapmaktır” diye konuştu.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu