ADANA’DAN PUANSIZ DÖNÜYORUZ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

 

Adanademirspor 1 × A.Hatayspor 0

Süper ligin 12. hatasında takımımız güneyin derbisinde Adanademirspor’a 1-0 mağlup olan A. Hatayspor 4 maç sonra mağlup oldu. Maçın tek golünü 64. dakikada Yunus Akgün attı. Takımımız bu mağlubiyetle 23 puanda kaldı. Beşiktaş, Galatasaray ve F.Karagümrük takımlarının puan kaybettiği haftada bu takımlarla olan puan farkını arttırma fırsatını kaçırdı.
Maç 3 yıl önceki play off maçında elediğimiz Adanademirspor camiası için ayrı bir önem taşıyordu. Bu nedenle rakip maça çok gergin ve agresif başladı. Takımımız ise rakibin aksine sakin ve ne yaptığını bilerek başladı. İlk dakikalarda Balotelli savunmamız karşısında etkili olamayınca ortamı germeye ve hakemi etkilemeye çalıştı. Biz ise maça iyi başladık. Rakibe göre daha atak oynadık. Orta sahada yaptığımız presle hücuma çok çabuk geçtik ve bolca pozisyon bulduk. Sağdan , soldan merkezden ilk yarı boyunca etkili olduk ama bir türlü bitirişi yapamadık. Özellıkle El Kaabi ve Saba Lobjanidze ile net pozisyonları cömertçe harcadık. Ayrıca El Kaabi’nin müthiş röveşatası direkten döndü ve ilk yarı golsüz bitti. İlk yarı genel olarak rakipten çok daha iyi durumdaydık. Eminim izleyen herkes bugün burdan galibiyetle döneriz demiştir. Çünkü takım çok iyi oynadı tek eksiğimiz goldü.
İlk yarıdaki iyi oyunumuzdan sonra 2. yarıya daha umutlu başladık. Ancak rakip Adanademirspor taktik anlayışında değişiklik yapınca hücum yapmakta zorlandık. Rakip orta sahayı kalabalık tutup Ruben Ribeiro ve Traore’ye çok yakın oyanıyıp pas bağlantımızı kesince oyun planımız ısahaya yansıtamadık. Hatayspor’un hücuma çıkışlarında önemli görevi olan bu oyunculara sürekli baskı yaparak organize olmakta zorlandık. Orta sahada top tutamaz olduk ve rakip sahasında oynamanın verdiği güçle daha cesur oynamaya başladı. Bize göre galibiyete daha çok ihtiyacı olan Adanademirspor ataklarını sıklaştırdı. Sezon başından beri vermediğimiz pozisyonları vermeye başladık. Topla çıkamıyor, Aynı zamanda ilerde topta tutamıyorduk. Rakip oyunumuzu bozunca daha özgüvenle oynamaya başladı. Arka arkaya gelişen atakalarda Gerek Munir ve gerekse Fatih Kuruçuk iyi direndi. 64. dakikada hızlı gelişen A.Demirspor atağında Yunus Akgün takımını öne geçirdi. Bu golden sonra rakip takım iyice özgüven kazandı. Hatayspor ise tam tersi sezon başından beri görmediğimiz bir panik yaşadı. Son dakikalarda biraz daha rakip alanda gözuksekte gol atmayı başaramadık ve 4 hafta sonra mağlup olarak deplasmandan elimiz boş dönmek zorunda kaldık.
Evet bugün 2 farklı Hatayspor izledik. İlk yarı alanlari daraltan, oyunu geniş alana yayıp isabetli paslarla oyunun kontrolünü eline alan, rakibe 3. bölgede baskı yaparak rakibin organize olmasını engelleyen, kaptığımız toplalarla hızlı hücumlara çıkan bir A.Hatayspor vardı. İlk yarıda tek eksiğimiz goldü. İkinci yarı ise hiç beklemediğimiz bir Hatayspor izledik. İlk yarı yaptığımız doğruları ikinci yarı yapamaz olduk. Rakip bizi kendi silâhımızla vurdu diyebiliriz. Sonuçta ilk yarıda gol atamayınca ikinci yarı golü yedik. Atamayana attılar desek yanlış olmaz. Yine de ne olursa olsun maçın hakkı beraberlikti diyebilirim. 1 puan kötü olmazdı. Sağlık olsun.
Moral bozmaya gerek yok. Lig uzun ve önümüzde oynanmamış bir çok maç . Önümüzde iki haftalık bir milli maç arası var. Bu arada toparlanıp tekrar bir seri yakalayacağımıza inanıyorum. Bu arayı özellikle Saba Lobjanidze’nin iyi değerlendirmesi gerekli. Sezona başlayan Lobjanidze’yi sakatlıktan döndükten sonra pek göremedik. Çok yetenekli ve iyi oyuncu. Ona ihtiyacımız var. Ayrıca yaklaşık 2 aydır sakat olan Onur’da inşallah takıma katılır. Onun eksikliğini çok hissettik. Onur Ömer hocanın sisteminde çok önemli bir oyuncu. Mehdi Boudjemaa’nın aksine oyunuun 2 yönünüde oynayabilen bir oyuncu. Traore ve Ruben Ribeiro’ya çok yardımcı oluyordu. İnşallah bir an önce takıma katılır.
23 puanımız var ve milli maç arasına 2. sırada giriyoruz. Milli maç dönüşü bizi daha zor bir lig bekliyor olacak. Haftalar ilerledikçe maçların zorluk derecesi artacaktır. Bu amlamda bu arayı iyi değerlendirmek gerekir.
Son olarak dünya kupasına gidebilme yolunda çok kritik maçlara çıkacak olan Türkiye milli Futbol takımımıza başarılar dilerim. İnşallah Dünya kupasına katılırız.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu