A.Hatayspor Seriye Bağladı Göztepe 0 – A.Hatayspor 2

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

 

Atakaş Hatayspor’muz ligin 6. hafta maçında Göztepe’yi 2-0 mağlup ederek üst üste dördüncü maçını kazandı ve zirveye bir adım daha yaklaştı. A.Hatayspor’un gollerini kaptan Mame Diouf attı. #AtakaşHatayspor bu galibiyetle maç fazlasıyla ikinci sıraya yerleşti.

Takımımız pazar zorlu Kayserispor galibiyetinden 3 gün sonra ligde zir günler geçiren Göztepe ile İzmir’de karşılaştı. Maçın tamamına yakınında rahat bir oyun ortaya koyup net bir skorla maçı kazandı. Maça Pazar günü aldığımız galibiyetin özgüveni ile çıktık. Ömer hoca bugün Fenerbahçe maçını düşünürek fazla tempo yapmadan maçı planladığı gibi oynadı. Orta sahada rakibe pas yapma fırsatı vermedik. Rakip takımda topu yönlendiren Soner Aydoğdu’ya çok iyi alan savunması yaparak oyundan düşürdük. En tehlikeli oyuncusu olan Halil’e kanatlarda hiç boş alan bırakmadık. Rakip çok fazla etkili olamadı ama kalemize tehlikeli geldikleri anlarda bu kez sahneye Munir çıkarak ķalede adeta devleşti.

Maça çok kontrollü başladık. Zaten kazanma baskısı rakibin üzerindeydi. Bunu bilen Ömer hoca çok akıllı oynayarak rakibin üstüne gelmesini bekledi. Orta sahada yapılan baskı sonucu kazandığımız topları hemen hücuma taşıdık. İlk yarının sonlarına doğru kafasını ayağından daha iyi kullanan Diouf duran toptan gelen topa çok iyi zamanlamayla filelere göndererek bizi öne geçirdi. Bu gol bizi iyice rahatlatarak rakibi psikolojik anlamda zor durumda bıraktı. İlk yarı bu golle üstunlüğümüz ile sona erdi.

İkinci yarı yine bizim kontrolümüzde başladı. Rakip geride olmamın baskıyla arka alanda boşluklar bırakmaya başladı. 60 ila 70. dakika arasında Göztepe biraz hareketlenir gibin olsada şuursuzca atakları çok kolay savuşturduk. 75. dakikada rakip 10 kişi kalınca işimiz daha da kolaylaştı ve 78 . dakikada Diouf ile ikinci golü bulunca rakibin direncini de kırmış olduk. Hatta son dakikalarda Saint-Lois ile çok net bir gol fırsatından yararlanamadı. Maç pazar günü oynayacağımız Fenerbahçe maçını düşünürek tempoyu fazla arttırmadan 2-0 üstünlüğümüzle sona erdi.

Bir önemli maçta üstelik deplasmandan 3 puanla dönmek çok önemli. Takım akıllı oynayarak rakibin zaaflarını çok iyi kullandı. Takım her maç üstüne koymaya devam ediyor. Baktığımız zaman sahada kendinden emin, ne yaptığını bilen, oyun disiplininden ve taktik disiplinden hiç taviz vermeyen bir takım izliyoruz. Açıkçası bu sezon geçen sezona göre daha olgun bir takım izliyoruz. Bunda başta Ömer hoca olmak üzere Diouf-Traore ve Ruben Ribeiro’nun etkisi çok fazla. Bu oyuncular hocanın sahada ne istediğini çok iyi biliyor. Takımı çok iyi toparlıyorlar. Diğer oyunculara çok güzel örnek oluyorlar. Sahaya baktığınız zaman hiç bir oyuncuda panik göremiyorsunuz. Takım makina düzeninde oynuyor.Belli ki Ömer hoca takımı çok iyi hazırlamış. Bu şekilde devam edersek ilk dörtte çok rahat yer alırız.

Oyuncuları Bireysel anlamda değerlendirecek olursak kötü oynayan aksayan futbolcumuz yok gibi. Beklerimiz gösterişsiz ama çok verimli oynuyor. Özellikle Adekugbe müthiş bir form yakaladı. Sahanın en çok koşan oyuncusu. Hem savunmada hem de hücumda çok iyi oynuyor. Kâmil Ahmet özverili bir şekilde oynuyor. Mücadelesi iyi ama tek eksiği hücuma yeterince destek vermiyor. O da sağ kanadı iyi kullansa çok daha farklı maçlar izleriz. Fatih Kuruçuk ve Burak iyi ikili oldular. Orta sahada Ruben ve Traore takımı mükemmel yönetiyor. Özellikle Ruben geriden oyun kurma anlamında çok iyi işler yapıyor. El Kaabi’de görevini en iyi şekilde yapmaya çalışıyor. Bugün performans olarak Diouf ve Munir alkışı en çok hak eden oyunculardı. Diouf müthiş bir profesyonel. Sahada takım için her şeyi yapıyor. Burada adeta ikinci baharını yaşıyor. Munir’de çok kritik kurtarışlar yaparak galibiyette önemli bir pay sahibi oldu.

Lig devam ediyor. Sezon ilerledikçe maçların zorluk derecesi artacaktır. Bu anlamda alınan her puan çok önemli. Maç maç gitmek lazım. Şimdi pazar günü şampiyonluğun en büyük adaylarından Fenerbahçe ile oynayacağız. Ne sevinmeye ne de üzülmeye vaktimiz var. Dolu tribünler önünde oynayacağımız bu maça iyi bir şekikde hazırlamalıyız. Geçen sezon kaleci Altay’ın müthiş performansıyla elimizden kaçırmıştık. Eminim seyirci rekorunun kırılacağı maçta galibiyetin bizim olacağına yürekten inanıyorum. Ömer hocamıza ve takıma güveniyoruz. İnşallah 3 puan bizim olacak.

Yolun Açık Olsun Atakaş Hatayspor

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu