Payas’ın Su Sorunu Tarihe Karışacak!

9e7b0318-4c15-46e4-a8fd-7d878dfcf0f9-740x420
Facebook
Twitter
WhatsApp

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), “Güçlü Altyapı, Güçlü Hatay” anlayışı ile sağlıklı su iletimini sağlamak için “Payas İlçesi İçme Suyu Şebeke İnşaatı” projesini hayata geçirdi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk’ün “Hatay’da susuz ve altyapısız mahalle kalmayacak” hedefinden hareketle proje üretim ve uygulama çalışmaları sürerken; “Payas İçme Suyu Şebeke İnşaatı” projesi ile Çağlalık, Kozludere, Karacami, Cumhuriyet, Karşı, Yıldırım Beyazıt, Yenişehir, Kürtül, Karbeyaz ve İstiklal Mahalleleri yeni şebekeye kavuşacak.

Sözleşme bedeli 396 milyon 849 bin TL olan proje kapsamında farklı ebatlarda muhtelif çaplarda

178 bin 95 m şebeke inşaatı, 7 bin 500 adet abone bağlantısı, 16 adet tahliye odası, 8 adet vana odası, 396 adet muhtelif çaplarda vana montajı gibi çalışmalar yapılacak.

HATSU, 4 bin 700 metre şebeke imalatı tamamlanan proje sayesinde 10 mahallenin yeni içme suyu şebekesine kavuşacağını ve Payas’ın yıllardır kanayan yarası olan içme suyu sorununun tarihe karışacağının altını çizdi.

İlgili Haberler

Puan Durumu