Hatay Güvenlik Korucuları, Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı ve Amanoslar Şehit, Gazi ve Güvenlik Korucuları Federasyonu Genel Başkanı Musa Salık, Mega Radyo’da yayınlanan, ‘Semir Yazıcı ile Panorama’ programının canlı yayın konuğu oldu. Musa Salık, korucular için Türkiye’de yasal düzenleme yapılmasını beklediklerini dile getirerek, Güvenlik Korucularının çalışmaları ve sorunlarıyla alakalı bilgiler verdi.
Salık, Güvenlik Korucularının bütün iş ve işlemlerinin güncelliğini yitiren 1924 tarihli 442 sayılı köy kanunu ile yürütüldüğünü ifade ederek, günümüzde bu kanunun Güvenlik Korucularının ihtiyaçlarına yanıt olmadığını dile getirdi.
Korucuların terörle mücadelede kolluk kuvvetlerine çok önemli destekleri olduğunu ifade eden Salık, “Köy koruculuğu sistemi kurulduğu günden bugüne kadar hiç bir hükümet tarafından koruculara ait bir kanun çıkarılmamıştır. Bu dönem hükümet ve özellikle İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun yaptıkları bazı iyileştirmeler olsa da bunlar kalıcı çözümler değil. Bütün hayatlarını dağda bayırda terörle ve teröristle mücadele ile geçiren güvenlik korucularımızın sosyal güvenceye sahip olmalarını, kapsayıcı ve düzenleyici bir yasanın olmasını beklemekteyiz. Bununla ilgili konfederasyonumuz öncülüğünde birçok görüşmemiz oldu hala bir sonuç çıkmasını umuyoruz. Cumhurbaşkanımız ve İçişleri Bakanımızdan destek bekliyoruz” dedi.












