KUMLU’DA DEPREMZEDELER BRİKET EVLERE YERLEŞTİ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu öncülüğünde Kumlu Kaymakamlığı ve Kumlu Belediyesi işbirliğinde briket evlerin yapımı tamamlandı.

İki oda, mutfak, banyo, tuvaleti bulunan 35 metrekarelik 100 adet briket eve depremzedelerin yerleştirilme işlemleri başladı. Depremlerin büyük yıkıma yol açtığı Hatay’da, depremzedeler yapımı tamamlanan briket evlere yerleşmeye başladı. Ev ortamına kavuşan depremzedelerin mutlulukları yüzlerine yansıdı. 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler, 11 il içinde en büyük yıkımı Hatay’da yaptı. Kentte konteyner kurulumlarının yanında geçici barınma ihtiyacını karşılayacak yapılar da inşa edilmeye devam ediyor. Ailelerin yeni yuvalarında beyaz eşya, koltuk takımı, ocak, fırın ve vantilatöre kadar tüm ihtiyaçları düşünüldü. Yerleşkede park, anaokulu, mescit ve yeşil alanlar da yer alıyor.

“NORMAL EVDEN FARKI YOK”

Kumlu’da briket evlere yerleşen vatandaşlar, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bu çalışmada emeği geçen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kumlu Kaymakamı Halil İbrahim Yeşilyurt ve Kumlu Belediye Başkanı Mehmet Deli’ye teşekkürlerini sundular.

Vatandaşlar yaptıkları açıklamalarda, “Deprem günü kıyameti yaşadık. Her sarsıntıda o günü hatırlıyoruz. Rabbim bize fırsat verdi evden çıkabildik. Çadır kentten sonra buraya geldik. Buranın imkanları çok iyi. Bize bu imkanı sağlayan herkesten Allah razı olsun. Fazlası var, eksiği yok. Ev ortamı bildiğiniz” ifadelerini kullandılar.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu