ATSO yıkımcı firmaların hakkını savundu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne yıkım yapan firmaların sorunlarının çözümü için başvuruda bulundu.

Dilekçe ile yapılan başvuruda ellerinde belgeleri olup da yıkım işi ile uğraşan firmaların işlerinin yarıda kalmaması, binaların da görüntü kirliliğinin önüne geçilmesi amacıyla HBB yönetiminden ricada bulunuldu.

ÇİNÇİN: İNSİYATİF KULLANMANIZI RİCA EDERİZ

ATSO Başkanı Hikmet Çinçin imzalı başvuruda; “1 Temmuz 2022 tarihi itibariyle yürürlüğe giren binaların yıkılması hakkındaki yönetmelikle beraber yapı ruhsatına tabi olan tüm binalar ve istinat duvarlarının yıkımlarının “yıkım müteahhitleri” tarafından gerçekleştirileceği belirtilmiştir. Söz konusu yönetmelikte alınması gereken belgeler Y1, Y2 ve Y3 belgeleri olarak sınıflandırılmıştır. İlimizin farklı yerlerinde kentsel dönüşüm sürecine girmiş ve tahliye edilmiş birçok yapı bulunmakla birlikte, çıkan yönetmeliğe yönelik belgesini almak üzere başvuru yapan firmaların maddi açıdan karşılaştığı sorunlar ve belgelendirme sürecinin uzun sürmesi ilçelerimizde hali hazırda yıkımı beklenen binaların görüntü kirliliği oluşmasını engellemek, boş yapıların alkol ve uyuşturucu kullanan kişiler tarafından kullanılmasını durdurup çevreyi rahatsız etmelerini önlemek üzere başkanlığınızın bu konuda ilgili yıkım firmalarına belgelerini alana kadar inisiyatif kullanarak destek olunması hususunu önemle arz ederiz” ifadelerine yer verildi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu