Miniklere Çevre Ve Geri Dönüşüm Eğitimi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Şehrimizin başarılı okul öncesi eğitim kurumlarından olan Sabiha Gökçen Anaokulu Papatya sınıfı öğrencilerine Antakya Çevre Koruma Derneği Eski Başkanı –Çevre Aktivisti Selda Asker tarafından çevre bilincini aşılandı.
Ağaç yaşken eğilir şiarıyla hareket ettiklerini belirten Asker, miniklere slayt gösterisi eşliğinde ayrıntılı olarak çevre eğitimi verdi.
Hedefimiz Daha Yaşanılabilir Bir Dünya
Papatya sınıfındaki miniklere çevrenin nasıl korunmasının gerektiği ile ilgili çizgi film izlettiren Çevre Aktivisti Selda Asker, çocuklara daha güzel, daha temiz, daha yeşil bir dünya bırakmak için sürekli mücadele içinde olduklarını söyledi ve hedeflerinin daha yaşanılabilir bir dünya olduğunu vurguladı.

Doğal dengenin korunması için ağaçların, hayvanların yok edilmemesinin önemine değinen Asker, su ve enerji tasarrufu yapmaları konusunda miniklere tavsiyelerde bulundu. Miniklerin sorularını da yanıtlayan Selda Asker, ‘’Ne kadar çok tüketirsek dünyayı o kadar çok yok ederiz. Hayatımızın her aşamasında tasarruf mutlaka yapılmalı’’ dedi.
Çevre Ve Geri Dönüşüm eğitiminin finalinde Çevre Aktivisti Selda Asker tüm öğrencilere tohumlu kalem dağıttı. Kalemi kullanıp kalan kısmı toprakla buluşturup onu düzenli sulama işlemi sonrasında çiçek çıkacağını öğrenen minikler mutlu bir şekilde Çevre Aktivisti Selda Asker’e teşekkür ettiler.
Sabiha Gökçen Anaokulu Papatya sınıfı öğretmeni Ömer Beyci duyarlılığından dolayı Antakya Çevre Koruma Derneği Eski Başkanı Selda Asker’e teşekkürlerini sundu.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu