Titus Tünelini Bir Yılda 50 Bin Kişi Gezdi!

6665555
Facebook
Twitter
WhatsApp

Hatay’ın Samandağ ilçesinde bulunan yaklaşık 2 bin yıllık Titus Tüneli ve çevresindeki kaya mezarları, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Tarihi alanı bir yılda yaklaşık 50 bin kişinin ziyaret ettiği belirtildi.

Samandağ ilçesi Çevlik sahil bölgesinde bulunan Titus Tüneli, Roma döneminden günümüze ulaşan önemli tarihi yapılardan biri olarak ziyaretçilerini ağırlıyor. Roma döneminde sel ve taşkınların önüne geçmek amacıyla dağın içinin oyulmasıyla inşa edildiği belirtilen tünelin yapımında esir ve kölelerin çalıştırıldığı ifade ediliyor.
Tarihi tünelin hemen yanında yer alan kaya mezarları da bölgeye gelen ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Doğal güzellikleri ve tarihi yapıları bir arada barındıran Çevlik bölgesindeki Titus Tüneli ve kaya mezarlarını son bir yıl içerisinde yaklaşık 50 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği belirtildi. Yaklaşık 2 bin yıllık geçmişiyle dikkat çeken Titus Tüneli, Hatay’ın önemli turizm noktaları arasında yer alırken, bölgeye gelen ziyaretçiler tarihi yapıyı yakından görme fırsatı buluyor.

İlgili Haberler

Puan Durumu