Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), vatandaşların sağlıklı ve kesintisiz içme suyuna ulaşması amacıyla kent genelinde altyapı yatırımlarını sürdürüyor.
HBB Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), Payas ilçesinde ekonomik ömrünü tamamlayan ve sık sık kayıp, kaçak ve arızalara neden olan mevcut içme suyu şebekesini yeniliyor.
Payas İçme Suyu Şebeke İnşaatı projesi kapsamında planlanan 178 kilometrelik içme suyu şebeke hattının 164 kilometresi tamamlanırken, 7 bin 500 abone servis bağlantısının da 4 bin 500’ü tamamlandı.
Trafiğin Aksamaması İçin 7 Noktada Yatay Delgi Yapılıyor
Projede Cumhuriyet, Fatih, Kürtül, İstiklal, Yenişehir, Karacami, Karşı, Karbeyaz ve Yıldırım Beyazıt mahallelerindeki imalatlar tamamlandı ve bölge içme suyunu yeni şebeke üzerinden almaya başladı. Çağlalık, Kozludere, Bayraktepe ve Karafakalı mahallelerinde ise çalışmalar devam ediyor.
İmalatlarda mevcut yolların korunması ve trafik akışının olumsuz etkilenmemesi amacıyla 2’si demir yolu, 2’si karayolu ve 3’ü otoyolda olmak üzere toplam 7 noktada yatay delgi çalışması gerçekleştiriliyor.












