Yayladağı Belediyesi’nin ev sahipliğinde, 8-9 Ağustos 2026 tarihlerinde gerçekleştirilecek Uluslararası Aba Güreşi Türkiye ve Dünya Şampiyonası öncesinde hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Dev organizasyon öncesinde, Yayladağı Belediyesi Devrent Sosyal Tesisleri’nde kapsamlı bir değerlendirme toplantısı düzenlendi.
Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Hatay Güreş İl Temsilcisi Mahmut Çayırcı, Merkez Hakem Kurulu Başkanı Cevdet Ekinci, hakem heyetleri ile başpehlivan unvanına sahip güreşçiler katıldı. Şampiyonanın organizasyon süreci, müsabaka programı, hakem koordinasyonu ve teknik hazırlıklar ayrıntılı şekilde ele alınırken, organizasyonun sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesi için yapılacak çalışmalar değerlendirildi.
Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, bu yıl şampiyonanın uluslararası kimliğiyle çok daha büyük bir anlam taşıdığına dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
“Bu yıl organizasyonumuzu uluslararası bir boyuta taşımanın sorumluluğunu taşıyoruz. Şampiyonamızın her yönüyle eksiksiz, kusursuz ve Türk Dünyası’na yakışır bir şekilde gerçekleşmesi adına tüm hazırlıklarımızı titizlikle gözden geçirdik. Yayladağı’mızı en güzel şekilde temsil edecek bu önemli organizasyonun ilçemize, ülkemize ve güreş camiamıza hayırlı olmasını diliyor, bilgi ve tecrübeleriyle sürece katkı sunan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.”
Türk güreş geleneğinin en önemli miraslarından biri olan aba güreşinin uluslararası arenada tanıtılmasına katkı sunacak şampiyonanın, Türkiye’nin yanı sıra farklı ülkelerden sporcuları ve güreşseverleri Yayladağı’nda buluşturması bekleniyor.












