68 ARAÇLIK İLAÇLAMA FİLOSU ŞEHİRDE HİZMET VERİYOR

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay Büyükşehir Belediyesi, sağlıklı yaşam ortamı oluşturmak, bulaşıcı hastalıkların önüne geçmek ve sineklerin verdiği rahatsızlıkları önlemek amacıyla il genelinde haşere ve sineklerle mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı; sosyal medya ve sabit hatlar üzerinden gelen vatandaş taleplerinin yanı sıra kendi tespitleri doğrultusunda oluşturulan planlamaları çerçevesinde çalışmalarına hız verdi.

HBB ekipleri 68 araçlık ilaçlama filosuyla konteyner kentlerden fabrikalara, su kanallarından derelere, foseptik çukurlardan rögarlara, kamunun ortak kullanım alanlarından resmi kurumlara kadar birçok alanda larva, fare ve haşerelere karşı çalışarak detaylı müdahalelerde bulundu.

İLAÇLAMALAR YIL BOYUNCA DEVAM EDECEK

HBB Başkanı Mehmet Öntürk konuyla ilgili olarak Sağlık Bakanlığının her mahallede haftada en fazla iki defa ilaçlama yapılmasına müsaade ettiğini fazlasının insan sağlığı açısından tehlike arz ettiğini belirterek bu kapsamda ilaçlama çalışmalarının yapıldığını ifade etti.

Seçim zamanının larva dönemine denk gelmesiyle ilaçlama yapılamadığını, ergenle mücadelenin larva ile mücadeleden daha zor olduğunu ve bu sebeple ilaçlama konusunda bir yoğunluk yaşandığını açıklayan Başkan Öntürk, tüm olumsuzluklara rağmen düzenli ilaçlama çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

Başkan Öntürk, evlere tabletler dağıtacaklarını; dere yatağı, kanalizasyon gibi kaynakların da yıl boyunca düzenli olarak ilaçlanacağını açıkladı.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu