ULUSLARARASI OLMA YOLUNDA EMİN ADIMLARLA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) uluslararası bir üniversite olma yolunda yeni bir adım daha atarak Filipinler’de bir üniversite ile mutabakat anlaşması imzaladı.
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) uluslararası bir üniversite olma yolunda yeni bir adım daha atarak Filipinler’de bir üniversite ile mutabakat anlaşması imzaladı. İSTE’nin Mutabakat Anlaşması imzaladığı PSAU’nun programların %96’sı akredite programlardır ve PSAU Filipinler Yükseköğretim Kurumları Akreditasyon Ajansı tarafından 2021 yılında 3. seviyede kurumsal akreditasyon belgesiyle ödüllendirmiştir.
Pampanga Devlet Tarım Üniversitesi (PSAU) Rektörü Dr. Lyndon G. Solis, “İş birliği için PSAU’ye seçmeniz ve İSTE ile eğitim, araştırma ve akademik hareketlilik alanlarında böylesi bir iş birliğine adım atmak bizim için bir onurdur. PSAU, ziraat alanının yanı sıra sanat, fen bilimleri, öğretmen eğitimi, endüstriyel teknolojileri ve mühendislik, bilgi teknolojileri, işletme yönetimi ve muhasebe alanlarında yükseköğretim düzeyinde eğitim veren, öğrencilerin mezun olduktan sonra atılacakları iş hayatına yönelik eğitimler veren ve onlara staj imkânı sağlayan bir yükseköğretim kurumudur. Pampanga şehrinin gelişimi ve de desteklenmesi, ulusal düzeyde bir marka olabilmek için PSAU araştırma, açık öğretim, üretim aktiviteleri sunmaktadır. PSAU, bir devlet üniversitesi olarak, hükümet, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları için kamu hizmetinde liderlik yapmaktadır. Yeni ortağımız İSTE ile verimli ve sürdürülebilir bir ortaklık kuracağımızı ümit ediyor ve sizleri PSAU’da ağırlamayı dört gözle bekliyorum” dedi.
Rektör Prof. Dr. Tolga Depci ise “Ben de sizleri İSTE’de ağırlamayı ve yüz yüze görüşmeyi isterim. İSTE olarak biz PSAU ile özellikle kaynak teknolojileri merkezimiz, su altı kaynağı, bilgisayar mühendisliği, yapay zeka ve su ürünleri başta olmak üzere mühendislik alanlarında iş birliği kurmak istiyoruz. Yine bu alanlarda öğrenci ve personel değişimi gerçekleştirmek istiyoruz. ” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu