Yeşildal davet etti, tüm Türkiye’ye örnek olacak bir toplantı gerçekleşti

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay’ın Defne ilçesine yapılması planlanan devlet hastanesi için vatandaşların da içine sinecek en doğru inşaat yerinin tespit edilebilmesi adına AK Parti ve CHP’nin temsilcileri tüm Türkiye’ye örnek olacak bir buluşma gerçekleştirdi. Gerçekleşen toplantıya AK Parti Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal, CHP Hatay İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar, AK Parti Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik, CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Antakya Belediye Başkanı İzzetin Yılmaz, Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel ve Defne Muhtarlar Birliği Başkanı Muhsin Demirel katılım gösterdi.
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren AK Parti Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal, siyaset üstü bir anlayışla hareket etmeye devam edeceklerini, Hatay’ın ve Defne’nin hizmet alabilmesi için çalıştıklarını ifade etti.
YEŞİLDAL: SİYASİ KAVGALARA DEĞİL HİZMETE İHTİYACIMIZ VAR
Ortaya çıkan bu tablonun çok değerli olduğunu ifade eden Başkan Yeşildal, “Hatay’ın siyasi kavgalara değil hizmete ihtiyacı var. Yapılacak olan Defne Devlet Hastanesi halkın kolaylıkla ulaşabileceği bir lokasyonda olmalı. Gelin hep birlikte Defne halkı için yürüme mesafesinde yakın lokasyonda ve en az 50 yıl Defneli vatandaşların sağlık hakkına kolayca kavuşabilmesini temin edelim. Bunu yaparken siyaseti bir kenara bırakalım. Bu bize de CHP’ye de yakışmaz. Sağlık Bakanlığı’nın ihaleye çıkabilmesi için yer tahsisi ve imar şartlarının alınması lazım. Tabiki istişareler olacak, geniş tabanlı bir katılım olacak. Ama bir an önce karar verip bu yatırımı almamız lazım. Ben il başkanı olarak katkı sağlayan herkese teşekkür edeceğim” dedi.
PARLAR: TÜRKİYE’YE ÖRNEK BİR TOPLANTI YAPIYORUZ
CHP Hatay İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar “Bugün Türkiye’ye örnek olacak bir toplantı yapıyoruz. Biz siyasetçiler topluma hizmet için bu işi yapıyoruz. Hele bu hizmet sağlık hizmetiyse siyasi hesapları tamamen dışarıda bırakmak zorundayız. Defne’nin hastaneye ihtiyacı var. Bu hastaneyi yaparken çok iyi düşünmemiz gerekiyor” dedi.
TOPAL: KİM HATAY’A HİZMET İÇİN ADIM ATIYORSA ALLAH ONDAN RAZI OLSUN
CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, “Bu toplantıyı çok önemsiyorum. Adem bey, beni bu toplantıya davet ettiğinde kesinlikle katılacağım dedim. Kim Hatay’a hizmet için adım atıyorsa Allah ondan razı olsun. Biz Adem beyle geçmiş dönemde de birlikte bakanlığa giderek Defne Hastanesi için görüşme yapmıştık. Hangi partiden olursa bir yönetici elini vicdanına koyarak halk için hizmet yapsın. Asıl mesele budur. Belki bu toplantıda net bir sonuç çıkmayacak. Ama sonraki toplantılarda halkın da katılımıyla en iyi yerin tespit edileceğine inanıyorum” diye konuştu.
ÇELİK: CHP’NİN DE AK PARTİ’NİN DE TEK AMACI BU HASTANEYİ İLÇEYE KAZANDIRMAK
AK Parti Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik, “Bu toplantıya katılan tüm yöneticilere teşekkür ediyorum. Defne Devlet Hastanesi uzun zamandır talep edilen bir hizmet. Hep birlikte bunun için mücadele ettik. Gerek CHP’nin gerek AK Parti’nin ortak amacı Defne’nin hak ettiği hastaneye kavuşmasıydı. Nihayet sona gelindi. Biz istiyoruz ki hastane yıllar sonra da halkın kolaylıkla ulaşabileceği bir yere yapılsın. Sağlık hizmeti sadece arabası, sadece parası olan vatandaşlara özel değil. Arabası olmayan, parası olmayan vatandaşlarımız da bu en doğal hakkına kolay şekilde ulaşabilmeli” diye konuştu. AP Parti ve CHP’yi aynı masada aynı hizmet için buluşturarak tüm Türkiye’ye örnek olan toplantı karşılıklı iyi niyet dilekleriyle sona erdi. Haber: Sabahattin Atasoy

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu