İzinsiz böcek toplayan Macar vatandaşa 109 bin 593 TL’lik para cezası

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Samandağ-Arsuz Kale Mahallesinde böcek toplayan bir Macaristan vatandaşına 109 bin 563 TL’lik bir para cezası verildi.
Hatay İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi ile Arsuz İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Kale mahallesinde icra edilen önleyici kolluk faaliyeti esnasında yaya olarak yolda seyreden şüpheli şahıs durduruldu.
Macaristan uyruklu olduğu belirlenen ve araştırma izni bulunmayan Z.Z.’nin (55) sırt çantasında yapılan aramada, çanta içerisinde böcekleri saklamada kullandığı 5 adet camlı kafes ve 3 adet küçük ahşap sepet, 3 tüp kimyasal madde ile içerisinde böcek ve bitki bulunan 3 şişe sıvı, 1 adet fotoğraf makinesi, 1 adet kafa lambası, 1 adet el teleskobu ve 2 adet bıçak bulundu.
Biyoloji öğretmeni olduğunu iddia eden Z.Z. isimli şahsın ülkesine götürüp inceleme yapmak üzere topladığını iddia ettiği böcekler ile böcekleri toplamada kullanılan tüm materyale el konularak Dörtyol Doğa Koruma ve Milli parklar şube müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.
Macaristan uyruklu şahsa, “İzinsiz olarak doğadan yabani canlı örnekleri toplamak suretiyle biyolojik çeşitliliğe zarar vermek” suçundan 109 bin 593 TL idari para cezası verildi. Z.Z. isimli şahıs ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu