Yayladağı Kadın Kooperatifi açıldı

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Yayladağı Kadın Girişimi Üretim İşletme Kooperatifi’nin açılışı gerçekleştirildi.
Yayladağı Kadın Kooperatifiyle, ilçedeki ev kadınları yöreye özgü ürünler satarak aile bütçesine katkı sağlıyor. Çilek pestili, reçel, tuzlu yoğurt, süs eşyaları, mozaik kaplama, kurutulmuş meyve ve sebze gibi birçok çeşit ürünün satışının yapıldığı Kadın Kooperatifiyle aile ekonomilerine katkı sağlayan kadınlar aynı zamanda Kooperatif içerisinde keyifli vakit geçirme imkânı elde ediyor.
Gerçekleşen açılış programına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, Koordinatör Vekili Mahmut Kaçar, Yerel Yönetimler As Başkanı Lokman Ertürk,
AK Parti Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal, AK Parti Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik
AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi, Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Doğaka Genel Sekreteri, TKDK İl Koordinatörü, STK ve Oda Temsilcileri, Mahalle Muhtarları ve Yayladağılar katılım gösterdi.
KADINLARIMIZ, TOPLUMSAL HAYATIMIZIN TEMEL TAŞIDIR
Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, Yayladağı Kadın Kooperatifi’nin ilçeye hayırlı olması dileklerinde bulunarak, “AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanımız Sayın Mehmet Özhaseki’nin katılımı ile Yayladağı Kadın Kooperatifi açılışını gerçekleştirdik. Makam ziyareti ve muhtarlarımızla toplantının ardından ziyaretini sonlandıran Genel Başkan Yardımcımız Sayın Mehmet Özhaseki’ye ve tüm misafirlerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Tüm kadınlarımızın sosyal vakit geçirebileceği ve kazanç elde edebileceği kooperatifimiz ilçemiz kadınlarına hayırlı uğurlu olsun. Kadınlarımız, toplumsal hayatımızın temel taşıdır. Kadınlarımızın ekonomik ve toplumsal hayatta etkin olarak yer almaları ülkemiz için çok önemlidir. Kadın kooperatifleri de kadınlarımız arasındaki birliği ve dayanışmayı sağlaması açısından önemlidir. Bu noktadan hareketle, ilçemizde kadın kooperatifimizin kapılarını tüm kadınlar için açıyoruz. İçerisinde çok sayıda bölümün olduğu bu tesiste kreşimiz dahil her şeyi düşündük Ancak bu yetmez deyip TKDK’ya da başvurduk. Kadınlarımız burada çilek ile aklınıza gelen her şeyi ürettiler. Burada kendilerine teşekkür ediyorum. Tesisimiz kadınlarımıza hayırlı olsun” dedi.
AK PARTİLİ BELEDİYELERİN PRENSİBİ HİZMET BELEDİYECİLİĞİDİR
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, açılış kurdelesini kestikten sonra açıklamalarda bulundu. Konuşmasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, “Hepiniz bu güzel açılışa katıldığınız için teşekkür ederim. Anadolu’nun Türkleşmesinde İslamlaşmasında önemli isimler vardır. Bunlardan biri Ahi Evran’dır. Ben de Türkmen çocuğuyum. Hepimiz göçebe çocuklarız. Ama Ahi Evran oraya geldikten sonra meslek öğretmiş. Ahi Evran’ın eşi olan Fatma Bacı da kadınlara meslek öğretir. Kadınlara döner der ki “Aşınıza, eşinize ve işinize sahip çıkın” Bu düstur çok önemlidir. Yayladağı’nda merhum başkandan sonra genç pırlanta gibi bir kardeşimizi başkan seçtik. Yayladağı’na sözümüz vardı. Sayın Cumhurbaşkanımızın 1994’te başlattığı belediyecilik örneği tüm Anadolu’ya yayıldı. AK Partili belediyelerin prensibi hizmet belediyeciliğidir. Belediye başkanımıza güzel hizmetlerde bulunmasını diliyor, bu kooperatif ilçemize ve kadınlarımıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

 

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu