Tatsız tuzsuz tur! 1-0

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatayspor Ziraat Türkiye Kupası 5’inci Tur Eleme maçında ağırladığı Menemenspor karşısında özellikle ilk 45 dakika çok etkisiz kaldı. İkinci yarıda biraz daha hareketli görünen bordo beyazlılar rakibini 49’da Dylan Saint Louis’in attığı golle devirerek bir üst tura yükseldi

Atakaş Hatayspor, Ziraat Türkiye Kupası 5’inci eleme turunda TFF 1. Lig ekiplerinden Nasadoge Menemenspor’u ağırladı. Bordo beyazlıların teknik patronu Ömer Erdoğan maça, Abdullah Yiğiter Strahil Popov, Fatih Kuruçuk, Simon Falette, Samuel Adekugbe, Onur Ergün, Isaac Sackey, Muhammed Mert, Dylan Saint Louis, Saba Lobjanidze ve Mohammed Kamara 11’iyle başladı.
Hatayspor maça beklendiği gibi önde baskıyla başladı. Oyunu kendi yarı alanında kabul eden Menemenspor, kontra ataklarla tehlike yaratmaya çalıştı.
HATAYSPOR İLK YARI ÇOK KÖTÜYDÜ!
Hatayspor rakibine oranla topa daha fazla sahip olsa da ilk 20 dakikada etkili bir pozisyon üretemedi.
23’üncü dakikada konuk ekipte Mehdi Sabbah kaleyi cepheden gören bir yerden ceza sahasına girmeden şutunu attı. Kaleci Abdullah sağına gelen topa iyi uzandı ve topu kontrol etti.
Dakikalar 32’yi gösterdiğinde Menemenspor çok net bir gol fırsatı yakaladı. Emir’in savunma arkasına attığı yerden pası iyi takip eden Cem Çelik kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak topu yandan auta gönderdi.
35’te Hatayspor etkili geldi. Kamara’nın pasında kaleciyle karşı kalan Dylan, topu iyi kontrol edemeyince savunma araya girdi.
45+1’de Saba Lobjanidze sol kanattan yerden sert bir pas attı. Kale alanına hareketlen Dylan topu üstten auta gönderdi.
İKİNCİ YARI GOLLE BAŞLADI
Hatayspor’un vasatı aşamadığı ilk 45 dakikada taraflar soyunma odasına golsüz eşitlikle gitti.
Hatayspor maçın ikinci yarısına golle başladı. Saba Lobjanidze rakibini eksiltti ve sol kanattan kale alanına pas gönderdi. Arka direkte pozisyona giren Dylan topu boş kaleye yuvarladı ve Hatayspor’u 1-0 öne geçirdi.
GENÇ OYUNCULAR ŞANS BULDU
Hatayspor Teknik Direktörü Erdoğan ilk oyuncu değişikliğini 58’inci dakikada yaptı. Muhammed Mert oyundan alınırken, genç forvet Bertuğ Özgür Yıldırım oyuna dahil oldu. 2002 doğumlu oyuncudan 12 dakika sonra bu kez de 2003 Hatay doğumlu orta saha Osman Güleryüz, Dylan’ın yerine oyuna dahil oldu.
KAMARA’YI DİREK, RAKİBİ KALECİ DURDURDU
83’te Hatayspor gole yaklaştı. Günün çalışkan isimlerinden Saba Lobjanidze’nin soldan taşıyıp ceza sahasına gönderdiği topun gelişine vuran Kamara üst direği geçemedi.
85’te Menemenspor beraberliğe çok ama çok yaklaştı. Hatayspor’u üçe bir yakalan konuk ekipte Emir topu Enock’a kazandırdı. Enock’un kaleciyle baş başayken attığı şuttan kaleci Abdullah gole izin vermedi.
Maçın sonuna 4 dakikada ilave edildi. Bu bölümde de gol olmadı ve rakibini 1-0’la geçen Hatayspor adını bir üst tura yazdırdı.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu