Hatayspor Adana’dan nazar boncuğuyla döndü!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

 

Hatayspor zorlu Adana Demirspor deplasmanından eli boş döndü. Maçın ilk yarısında çok net fırsatlar bulan bordo beyazlılar ikinci yarıda istediği pozisyonlara girmekte zorlandı. İkinci yarıya çok etkili başlayan ev sahibi, 64’te Yunus’un attığı golle 3 puana uzandı. Hatayspor aldığı yenilgiye rağmen haftayı ikinci sırada tamamladı

Atakaş Hatayspor Süper Lig 12’nci hafta maçında deplasmanda Adana Demirspor’la karşı karşıya geldi. Bordo beyazlı ekibin teknik patronu Ömer Erdoğan, Beşiktaş maçında çıkardığı ilk 11’i değiştirmedi. Hatayspor mücadeleye kalede Munir Mohamedi, geri dörtlüde Kamil Ahmet Çörekçi, Fatih Kuruçuk, Burak Öksüz, Samuel Adekugbe, orta alanda Mehdi Boudjemaa, Ruben Riberio, Adama Traore, ileri uçta ise Saba Lobjanidze, Ayoub El Kaabi ve Mame Diouf (kaptan) 11’iyle başladı.
Bir hayli tempolu başlayan mücadelede iki takımda hücumda etkili olmaya çalıştı.
Maçın 17’nci dakikasında ev sahibi ekip etkili geldi. Stambouli’nin ortasında topa iyi yükselen Balotelli kafa vuruşunu yaptı. Top az farkla auta çıktı.
AYOUB’UN RÖVEŞATASI DİREKTE PATLADI!
20’inci dakikada Hatayspor gole çok yaklaştı. Traore’nin kornerden ceza sahasına gönderdiği topu Ayoub El Kaabi enfes bir röveşata ile kaleye gönderdi. Meşin yuvarlak direğe çarparak oyun alana geri döndü.
Hatayspor 22’nci dakikada Ayoub’la bir kez daha gole çok yaklaştı. Boudjemaa’nın savunma arkasına gönderdiği topla buluşan Adekugbe topu Ayoub’a kazandırdı. Penaltı noktası üzerinde topla buluşan Ayoub El Kaabi bomboş pozisyonda topu üstten auta attı.
36’da Adana Demirspor kaleye uzak bir mesafeden serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Balotelli sert bir şut çıkardı. Kaleci Munir üzerine gelen şutta hata yapmadı.
45+2’DE İNANILMAZ POZİSYON!
İlk yarının sonuna ilave edilen 2 dakikalık sürenin son saniyelerinde Adana Demirspor çok net bir fırsat yakaladı. Balotelli’nin pasında topla buluşan Yunus ceza sahası dışından sert bir şut attı. Kaleci Munir’den döndü. Topu önünde bulan Vargas kaleciden sıyrıldı ve dar açıdan şutunu attı. Top yan ağlarda kaldı ancak dar açıdan vuruşunda top yan ağlarda kaldı. Maçın ilk yarısı 0-0 sona erdi.
KALECİ MUNİR DUVAR ÖRDÜ
İkinci yarıdaki ilk tehlike Adana Demirspor’dan geldi. 49’da Balotelli ceza sahası dışından etkili bir vuruş yaptı. Kaleci Munir köşeye giden topa iyi uzandı ve gole izin vermedi.
Hatayspor’da Mame Diouf 52’de sarı kart gördü.
54’te Vagas’ın kullandığı köşe vuruşunda arka direkte Samet uygun durumda kafa vuruşunu yaptı. Top kaleci Munir’de kaldı.
57’de Yunus’un pasında ceza sahasına giren Balatolli şutunu attı. Kaleci Munir bir kez daha gole izin vermedi.
62’de Yunus pasında bu kez Akintola topla buluştu. Akintola’nın ceza sahası içinde kaleye gönderdiği sert şutta kaleci Munir gole izin vermedi.
MAÇIN TEK GOLÜ YUNUS’TAN GELDİ
İkinci yarıya çok etkili başlayan Adana Demirspor 64’te öne geçti. Vargas’ın pasında topla buluşan Yunus, penaltı noktası civarında rakibine şık bir çalım ve attı ve yerden düzgün bir vuruşla fileleri havalandırdı. Golden sonra formasını çıkaran Yunus sarı kart gördü.
67’de Hatayspor’da Saba Lobjanidze yerini Kamara’ya bıraktı. 75’’te ise Ayoub ve Traore oyundan çıktı. Dylan ve Muhammed oyuna dahil oldu. 1-0 geriye düştükten sonra topa daha fazla sahip olan Hatayspor, rakip yarı alanda daha sık gözükmeye başlasa da istediği pozisyonları bulmakta güçlük çekti. 88’de Emre Çolak, Mehdi Boujdemaa’nın yerine oyuna dahil oldu.
Maçın sonuna 5 dakika ilave edildi. Bu bölümde de Hatayspor ileri uçta etkili olamadı ve maç ev sahibi ekibin 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi. Bu sonucun ardından Hatayspor 23 puanda kaldı, Adana Demirspor ise puanını 16’ya yükseltti.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu