19.Üniversitelerarası Halk Müziği ve Halk Dansları Yarışmaları Sona Erdi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından organize edilen 19. Üniversiteler Halk Müziği ve Halk Dansları yarışmalarında Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi  artistik dalda süper lige yükselme başarısı gösterdi.

Organizasyonun ilk iki gününde Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi  Tayfur Sökmen Kampüsü Kapalı Spor Salonunda stilize ve artistik dallarda eleme yarışmaları düzenlenirken üçüncü günde şehir merkezinde kortej ve medeniyet halayı ile birlikte seremoni töreni gerçekleştirildi. Aynı günün akşamında ise gala yemeği sonrası konser ve dj performansı sergilendi. Programın son iki günü Amfi Tiyatro Alanında stilize ve artistik dallarda final müsabakaları düzenlendi.

Amfi Tiyatro Alanında gerçekleşen stilize dal yarışmalarında Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi birinci, Gaziantep Üniversitesi ikinci, Yıldız Teknik Üniversitesi üçüncü ve Gazi Üniversitesi dördüncü olurken Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi ve Dumlupınar Üniversitesi dereceye giren takımlarla birlikte süper lige yükselen diğer takımlar oldu.

Artistik dal yarışmalarında ise Gaziantep Üniversitesi birinci, Dicle Üniversitesi ikinci, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi üçüncü ve Atatürk Üniversitesi dördüncü oldu. Dereceye giren ekiplere ek olarak Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi ile beraber Siirt Üniversitesi, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve Kastamonu Üniversitesi süper lige yükseldi.

Organizasyonun solo ses yarışmalarında Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi  öğrencisi Sevilay Hanol ikinci olurken, birinciliği Gaziantep Üniversitesinden Cemile Elmas, üçüncülüğü ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesinden Ayhan Şanlı aldı.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu