19 Mayıs’ta topraklarımızın işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırdık

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve 18 silah arkadaşının Milli Mücadele’yi başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 104’üncü yıldönümü dolayısıyla Altınözü’nde bir kutlama programı düzenlendi. Altınözü İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Ahmet Zümre, Tacettin Sürmeli Parkı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelek sundu.
Gerçekleşen programda Müdür Zümre günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Müdür Zümre, “Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcı 19 Mayıs 1919 tarihidir. Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Türk Milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir’ diyerek Samsun’a çıkması, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olmuştur. Bu tarih ile birlikte Türk Milleti, kendi makûs talihini tersine döndürmeye başlayarak, esaret altında var olunamayacağını ve kutsal vatan topraklarımızın, ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır. Kurtuluş Savaşı bu destanın adı, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki, Türkiye Büyük Millet Meclisi de bu destanı yaşatan milletin kalbidir.
Tüm kurumlarıyla dimdik ayakta olan devletimiz, gelen saldırılara karşı Cumhuriyetin temel değerlerini korumaya sonuna kadar kararlıdır. Bu durumun sonsuza kadar devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu