MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı: OLAYIN ASLI BUDUR

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp


MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, bir haftadır gündemi meşgul eden “Yayladağı toprakları Suriyelilere satılıyor” şeklinde çıkan haberlere tepki göstererek açıklık getirdi. Kaşıkçı:” Bu hikayenin kahramanları vatansever bir Kaymakam,alın teri ile rızkını arayan Bayır-Bucak Türkmenleri ve kapıları ile gönüllerini soydaşlarına açan Yayladağlılardır. Son bir haftadır Suriyeliler Yayladağı’nda toprak satın alıyor diye ortalığı inlettiğiniz olayın aslı budur.”
YAYLADAĞI İLÇEMİZE YERLEŞTİLER
MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı yaptığı açıklamada:”Gelelim son bir haftadır gündemi meşgul ettiğiniz olayın aslına.Milleti yalan haberlerinizle meşgul edip kirli siyaset yapıyorsunuz. Suriye iç karşıklığından sonra Bayır-Bucak bölgesindeki soydaşlarımız hemen yanı başlarındaki Yayladağı ilçemize yerleştiler.
BM İLE ORTAK BİR PROJE YAPTI
Yayladağlılarla aynı zamanda akrabalık ilişlileri de bulunan Bayır-Bucak Türkmenleri Devletimizin kurduğu çadır kentlerde yaşamaya başladılar.Kısa zaman içerisinde ilçemize ayak uyduran Türkmenler bir yanda da geçimleri için iş aramaya koyuldular.Geçmiş dönem Yayladağı Kaymakamlığı yapan Sayın Ömer Faruk Yücel Bayır-Bucak Türkmenlerinin geçimlerini sağlaması için BM ile ortak bir proje yaptı. Bu proje ile Bayır-Bucak Türkmenlerine çilek ekimini öğretti ve onlarını tarıma yönlendirdi.
HEM TÜRKMENLER HEM YAYLADAĞLILAR KAZANDI
Bu proje ile Bayır-Bucak Türkmeni soydaşlarımız Yayladağlı hemşerilerimizin tarlalarını icar edip çilek ekmeye ve para kazanmaya başladılar. Bu ticaret kısa zamanda büyüdü ve karşılıklı etki oluşturup hem Türkmenlerin para kazanmasına hem de Yayladağlı hemşerilerimizin kazanmasını sağladı.
30-30 MİLYON TL TUTARINDA
Sadece bu yıl Yayladağı genelinde 2500 dönüm çilek ekimi gerçekleşmiş. Dönümüne 3 ton mahsul alındığı düşünüldüğünde 7500 ton çilekten bahsediyoruz.İlçemize sağladığı katma değer ise yaklaşık 30-30 milyon TL tutarındadır.Bu hikayenin kahramanları vatansever bir Kaymakam,alın teri ile rızkını arayan Bayır-Bucak Türkmenleri ve kapıları ile gönüllerini soydaşlarına açan Yayladağlılardır.
ÇOK BÜYÜK BİR AYIPTIR
Son bir haftadır Suriyeliler Yayladağı’nda toprak satın alıyor diye ortalığı inlettiğiniz olayın aslı budur.Bayır-Bucak Türkmenlerini tarla da çalışırken görüp Suriyeliler arazi satın almış demek çok büyük bir ayıptır. Türkiye Cumhuriyeti Devletinde toprak almanın yolu bellidir
Ülkemizde arazi satın almak için öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gerekir.
TÜRKİYE’DE SADECE HATAY İLİ EKLENMİŞTİR
Vatandaşlık hakkı olan ise istediği yeri satın alır veya satar. Ancak bu hak bile ilimiz Hatay’ın nazik durumundan dolayı defalarca incelemeğe tabi tutulmaktadır.Öyle ki Hatay’ın bu nazik durumu geçtiğimiz günler de imar affında dahi kendini göstermiş,satılamayacak ve tapu devri mümkün olmayan kamu arazileri kısmına Türkiye’de sadece Hatay ili eklenmiştir.
DEVLETİMİZ, HATAY’DA DA GÜÇLÜ VE AYAKTADIR
Hatay’a bu denli önem veren ve ilimizdeki gelişmeleri yakından takip eden Devletimizi yok saymak sizleri küçültüyor. Çıkardığı yasada dahi Hatay’ı ayrı tutan onun nazik durumunu düşünen bizim Devletimizdir.Aynı zamanda asılsız iddialarla ilimizde olup bitenlerden Devletimizin haberinin olmadığını yaymaya çalışıyorsunuz. Devletimiz çok şükür her yerde olduğu gibi Hatay’da da güçlü ve ayaktadır. Kimin kimlerle iş birliği yaptığını da ayrıca bilmektedir.
EKMEKLERİ ETMEYELİM
Bayır-Bucak Türkmenleri sayenizde Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı olamadığı için ülkemizden arazi satın almaları da mümkün değildir. Sayenizde Soydaşlarımızı vatandaş edemedik hiç değilse şimdi de onları ekmekleri etmeyelim. Çıkarılan yasada Türkiye’de sadece Hatay’ın ayrı tutulduğu resmî belgeyi alın inceleyin ve Hatay’dan uzak durun.”dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu