15 Yıldır Unutulan Ayakkabılar Var

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Evet yanlış okumadınız.Ayakkabı tamirine bir ömür adamış namı diğer Profesör  Doktor Sıtkı Yenilmez’in tarihi uzun çarşıda bulunan mütevazi işletmesinde tamire getirilen ama uzun yıllardır unutulan ayakkabılar var. Tarihi uzun çarşının merkezi bir noktasında  Ellisekiz   yıldır Ayakkabı tamiratı başta olmak üzere kendi deyimi ile her tür tamiratı yaparak geçimini sağlayan Sıtkı Yenilmez,Bazı müşterilerinin  tamir için verdiği ürünleri geri almadığından yakınarak, aralarında 15 yıldır alınmayanlarında olduğu bu ürünleri hala işyerinde bulundurduğunu söyledi.

Dedesinden öğrendiği mesleğini başarılı bir biçimde uzun  yıllardır yapmasından dolayı hem uzun çarşı  esnafının hem de müşterilerinin ona verdiği Profesör  Doktor ünvanını  elinde   bulunduran  Sıtkı usta  küçük dükkanında  bir yandan mesleğini icra ederken bir yandan da sayısı günden güne artan unutulan ayakkabıları istifleme ile meşgul oluyor.

Unutulan Ayakkabılardan Mesul Değiliz Ama….

Sıtkı Usta işyerinin duvarında asılı olan “unutulan ayakkabılardan mesul değiliz” yazısına rağmen müşterilerine olan saygısından ve vicdanen hala bu ayakkabıları saklamaya devam ediyor.Ne olacak şimdi bu ayakkabılar diyen Sıtkı Usta açıklamasında :” Yıllardır ayakkabı tamiri sektöründeyim. Unutulan ayakkabılar yeni mevzu değil iş hayatımın her aşamasında olmuştur.Ama ben müşterilerime verdiğim kıymetten hep bu ayakkabıları saklamaya devam ettim. Kimi yıllar sonra geldi aldı ayakkabısını kimi de hala duruyor mu o ayakkabı sana zahmet ihtiyaç sahibi birine ver dedi. Bu arada şu gördüğünüz duvarlarımı dolduran tamiri bitmiş ayakkabılardan çoğu  uzun yıllardır sahibi tarafından alınmayı beklemektedir.Her ne kadar unutulan ayakkabılardan sorumlu değilim desem de  yufka yüreğim sahipleri bir gün gelir diyerek  bunları dükkanımda tutmamı söyler bana her daim.İnşallah haberinizi okuyup ta bende ayakkabılarını unuttuklarını hatırlar müşterilerimiz.Sağlığım el verdiğince dede mesleğim olan ayakkabı tamirciliğini  ve diğer tamirat işlerimi devam ettireceğim.Ha birde alınmayan ayakkabıları da saklamaya devam edeceğim.”dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu