15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ KUTLU OLSUN

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Türkiye Kamu-Sen ve Türk sağlık sen Hatay İl Başkanı Hayri Şahin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yaptığı açıklamasında:“Suret-i Hak’tan görünerek vatandaşlarımızın milli ve manevi duygularını istismar ederek yandaşlarına menfaat sağlamaya gayretine girişen, içimizdeki devlet ve millet düşmanlarının dış güçlerle iş birliği yapıp, seçimle gelmiş iktidarı silah zoruyla indirerek ülkemizin anahtarlarını küresel şer odaklarına teslim etmek üzere yola çıktığı hain darbe girişiminin üzerinden 6 yıl geçti.

Yıllarca sinsice bu yüce millete ihaneti planlayanlar 15 Temmuz 2016’da ülkemizin yönetimini toptan ele geçirip dış mihraklara peşkeş çekmek adına masum, silahsız, kendi vatandaşlarına namlusunu doğrultarak ülkemizi kana ve teröre boğdu.

Ancak yüce Türk milletinin en büyük vasfı olan birlik, beraberlik ve cesareti karşısında bu hainler aynı gece pes edip adeta bozguna uğradılar.

Tüm dünya ve küresel şer odakları o gece bir kez daha gördüler ki, o gün ülkemizi uçurumun kenarından döndüren güç; her türlü siyasi, ideolojik ve sosyal farklılıklarını bir tarafa bırakarak vatanına, milletine, devletine ve cumhuriyetine sahip çıkan, vatanın varlığını, milletin geleceğini tehlike altında görerek meydanlara koşan Türk milletinin ortaya koyduğu bağımsızlık ruhuydu.

Elbette 15 Temmuz, bu milletin tüm kesimleriyle tarihe yeni bir destan yazdığı günün adıdır. Ancak ülkemizi 15 Temmuz hainliğine taşıyan süreç iyi görülüp, anlaşılmadan bu tehlikenin tam olarak bertaraf edileceğini de söylemek mümkün değildir.

FETÖ terör örgütünün yıllarca ülkemizdeki ehliyet, liyakat ve adalet sistemini tahrip ederek, değerlerimizi yavaş yavaş aşındırarak, insanları taraf olmaya zorlayarak, kendisinden olmayanı yok etmek üzerine kurguladığı planın, milletimizin bilinç altında, kamu kurum ve kuruluşlarında oluşturduğu tahribat mutlak surette görülmeli ve mücadele sürdürülmelidir.

Benzer acıları bir daha yaşamamak adına milli birliğimizin muhafazası kamu başta olmak üzere her alanda adaletin tesis edilmesi, ehliyet, liyakat ve hakkaniyetin hâkim kılınmasındadır. Terör örgütünün yıllar boyunca, sinsi bir planın parçası olarak toplum ve kamu kurum ve kuruluşları nezdinde açtığı bu yarayı sarmak, ayrılıkların, adam kayırmaların, torpillerin, haksızlıkların üzerini bir daha açılmamacasına kapatmak bugün yetkililerin üzerine düşen en büyük sorumluluktur.

Bu duygu ve düşüncelerle milletimiz için can veren bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, milletimizin, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü kutluyorum.”dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu