14 ülkeden 529 bisikletçi Kemer’de buluşuyor! 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

AKRA Gran Fondo Antalya 2022’de 

Kemer, eşsiz coğrafyası ile bisiklet tutkunlarına ev sahipliği yapacak 

 AKRA Gran Fondo powered by AG Tohum, 8 Mayıs 2022, Kemer 

Antalya’nın Kemer ilçesinde oldukça zorlu ama keyifli parkurlara ev sahipliği yapacak olan AKRA Gran Fondo Antalya, 14 ülkeden 529 bisikletçiyi Kemer’de buluşturacak. Son yıllarda spor turizminin en önemli bölgelerinden birisi haline gelen Kemer, doğanın ve tarihin iç içe geçtiği eşsiz coğrafyasında bisiklet sporuyla bütünleşecek. Türkiye’nin en çok tercih edilen Gran Fondo yarışlarından biri olma hedefiyle yola çıkan organizasyon, aynı zamanda bir bisiklet festivali havasında gerçekleşecek. 7-8 Mayıs tarihlerinde yapılacak AKRA Gran Fondo Antalya powered by AG Tohum 2022 ile bisikletçiler Kemer’in turkuaz koylarından Toros dağlarına doğru pedal basacak. 

Amatör yol bisikleti yarışı AKRA Gran Fondo Antalya powered by AG Tohum, 14 ülkeden 529 amatör bisikletçiyi dördüncü kez Antalya’da buluşturacak. İlk kez gerçekleştirildiği 2018 yılından bu yana binlerce sporcuya ev sahipliği yapan organizasyon; yine Argeus Travel & Events ve Yedi İletişim tarafından, AKRA Hotels ana ve AG Tohum isim sponsorluğunda Corendon Airlines, Fraport TAV Antalya Havalimanı, Touristica’nın co-sponsorluğunda, T.C. Antalya Valiliği, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Bisiklet Federasyonu, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kemer Belediyesi ve Konyaaltı Belediyesi’nin destekleri ile ayrıca Yörükoğlu, Barut Hotels, Yaşam Hastaneleri, Toyota, Ceysu, Paloma Hotels, Salcano, Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV), Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB), Kemer İş Adamları Derneği (KEMİAD)’nin katkılarıyla düzenlenecek.

AKRA Gran Fondo powered by AG Tohum, Antalya’da ve ülkemizde bisiklet kültürünün güçlenmesine ve daha fazla kişinin bisiklete ilgi duymasına katkı sağlayan kaliteli organizasyonu ile markalaşmış durumda. Daha önce Tour of Antalya kapsamında Antalya’nın merkez ilçelerinde düzenlenen yarış, yeniden kurgulandığı 2022 yılında Kemer’de çok daha zorlu ve keyifli bir mücadeleye sahne olacak. Yüzlerce bisikletçiye, bisiklet takımlarına, kulüplere ev sahipliği yapacak ve Antalya-Kemer bölgesinin tanıtımına büyük katkı sağlayacak dev organizasyonun Kemer Barut Collection Otel’de basın toplantısı; Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Antalya Gençlik Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, AG Tohum Yönetim Kurulu Başkanı Burak Önen, Akra Hotel Genel Müdürü Gökhan Polat, Barut Collection Kemer Genel Müdürü Asım Burak Kıpçak, Tour of Antalya Genel Direktörü ve Argeus Travel & Events Sahibi Aydın Ayhan Güney, Tour of Antalya Proje Direktörü ve Yedi İletişim Ajans Başkanı Haluk Özsevim, kamu kurumlarının ve sponsor markaların temsilcilerinin yanı sıra medya mensuplarının katılımı ile Kemer Barut Collection Otel’de düzenlendi.

“Bisiklet tutkunları bölgemize büyük ilgi gösteriyor”

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, AKRA Gran Fondo Antalya’nın 2022 yılında Kemer’de düzenlenmesinden büyük heyecan duyduklarını belirterek, organizasyon ile ilgili şunları söyledi: “Eşsiz doğası ve turizm zenginlikleri ile dikkat çeken Kemer, spor etkinlikleriyle de ön plana çıkmaya başladı. Kemer, son dönemde spor destinasyonu haline geldi. Etkinliklerimizin büyük bir bölümü dünyada da ön plana çıkan bisiklet sporu üzerine gerçekleşiyor. Bölgemizde bisiklet dostu oteller artıyor ve bu oteller bu işe çok önem veriyorlar. Bu sayede bisiklet tutkunları bölgemize büyük ilgi göstermektedir.

AKRA Gran Fondo Antalya powered by AG Tohum da bölgemize başta büyük bir tanıtım desteği sunduğu gibi bölgemize de sezon öncesinde bir hareketlilik kazandıracaktır. Kemer Belediyesi olarak her zaman bu tarz etkinliklerin yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Kemer bisiklet destinasyonu haline gelirken yaptığımız çalışmalarla da örnek bir konuma geldik. Bölgemizde bisiklet rotaları oluşturduk. Bu rotalarla birlikte dünyanın farklı noktalarından misafirler bölgemize gelerek bu rotalarımızı keşfediyor.

AKRA Gran Fondo Antalya powered by AG Tohum yarışmamıza büyük önem veriyoruz. Sporcularımız, bu organizasyonla Kemer’in bisiklet rotalarını ve doğal güzelliklerini keşfedecekler. Sporcularımızı Kemer’de ağırlamaktan dolayı mutluyuz. Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederken sporculara da başarılar diliyorum.”

“Bu şehirde spor organizasyonlarını çeşitlendirince ilgi ve sevgiyi de çeşitlendirebiliyoruz”
Antalya Gençlik Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan: “Bu şehirde spor organizasyonlarını çeşitlendirince ilgi ve sevgiyi de çeşitlendirebiliyoruz. Sanırım bu şehirde spor organizasyonu yapmak dünyanın en güzel işidir. Bu şehre değer katmak isteyen, marka değerine dokunuşlar yapmak isteyen değerli sponsorlarımız var. Onlara teşekkür ediyoruz.  Sporu doğa ile çeşitlendirince ve heyecanı artırınca büyük güzelliklere imza atmış oluyoruz. Bu güzellikleri dünya ile buluşturmak bizleri inanılmaz mutlu ediyor. Sponsorlar başta olmak üzerde bu işe değer katanlara teşekkür ediyoruz. Yarın sporcuları iki önemli ve zorlu etap bekliyor. Buna emek veren ve değer katan bu gönül birlikteliğinde bizimle birlikte olan herkese teşekkür ediyoruz. Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum. “

“AKRA Gran Fondo Antalya, daha zor parkurları ile fark yaratacak” 

Yarış hakkında teknik bilgileri medya mensupları ile paylaşan Tour of Antalya Genel Direktörü ve Argeus Travel & Events Sahibi Aydın Ayhan Güney, basın toplantısında şunları söyledi: “Amatör bisikletçilerin de Tour of Antalya heyecanına ortak olması için düzenlediğimiz AKRA Gran Fondo Antalya yarışı Belek-Lara arasında düz bir etaptı. Aynı şehirde aynı parkurda iki Gran Fondo olmaması amacıyla AKRA Gran Fondo Antalya’nın bu yıl formatını değiştirip Tour of Antalya’dan farklı bir tarihe alarak yarışı Kemer’e taşıdık. AKRA Gran Fondo Antalya, daha tırmanışlı daha zor parkurları ile fark yaratacak. Doğal ve tarihi güzellikleri ile turizm açısından eşsiz fırsatlar sunan Kemer’de biraz daha köy yollarına, görseli güzel yollara girerek Toros Dağlarına doğru çıkarak eşsiz bir coğrafyada yepyeni bir yarış deneyimi ve heyecanı sunmayı hedefliyoruz. Yarışlara her sene gelen bisiklet tutkunları kendilerini farklı parkurlarda denemek istiyor. Türkiye’de amatör bisikletçiler için düzenlenen ilk Gran Fondo yarışı Argeus tarafından 2014 yılında bir sosyal proje olan Çeşme Veloturk Gran Fondo olarak yapılmaya başlandı. Son iki-üç yılda yarışların sayısı arttı, parkurlar çeşitlendi. Tırmanış yarışları hayatımıza girdi. Bisiklet kültürü gelişirken, Gran Fondolar farklı yarışlara öncülük etti. Türkiye’de yarışlara katılabilecek bisikletçilerin sayısı, kapasitesi belli. Yarışlarda daha iyi bisikletçilerle kaliteyi artırıyoruz. Türkiye’de Gran Fondo’ların kalitesi arttıkça kulüplerimiz de gelmeye, yarışmaya başladı. Bu gelişmeler, bisiklet sporunun da geleceği açısından önem taşıyor. Kemer yeni bir bisiklet turizmi destinasyonu haline geldi. Bu yarışlarda şehirlerin başlama ve bitiş noktası olarak konumlanmasını önemsiyoruz. Çünkü yarışın bir festival havasında şehir halkıyla bütünleştirmesi amaçlıyoruz. Böylece organizasyon, şehrin ekonomisine de katkı sağlayabiliyor.  Bisiklet kültürünü daha fazla bölgeye yaymamız gerekiyor. Bu yıl Türkiye Bisiklet Federasyonu Gran Fondo yarışları için yeni kurallar getirdi. Yarışların sayısı artarken biz de AKRA Gran Fondo Antalya olarak bu ekosistemin parçası olduğumuz ve bisikleti, bisiklet turizmini büyütmeye yardımcı olduğumuz için çok mutluyuz.”

“AKRA Gran Fondo powered by AG Tohum, Kemer’de 3 yıl içinde herkesin katılmak istediği bir yarış olacak” 

Tour of Antalya Proje Direktörü ve Yedi İletişim Ajans Başkanı Haluk Özsevim ise şunları söyledi: “Çok kısa süre önce hayata geçirilmesine rağmen büyük bir başarı yakalayan, her yıl sponsor gücünü artıran ve kamu kurumlarından çok önemli destekler alan Tour of Antalya’nın dördüncü yılında büyük bir başarı elde ettik. Medyanın ve bisiklet ailemizin desteğinin yanı sıra yarışımızın daha da kaliteli hale gelmesine verdikleri katkılar için kamu kurumlarına, tüm sponsorlarımıza ve paydaşlarımıza bir kez daha çok teşekkür ediyoruz.

Antalya’da 2018 yılında paydaşlarımızla birlikte el ele vererek çok büyük bir bisiklet hareketi başlattık. Amacımız sadece profesyonel takımları getirmek değil, bisiklet turizminin parçası olan amatör bisikletçilerin de katılımını sağlamaktı. Tour of Antalya’nın rüştünü ispatlaması Antalya’nın turizmine çok büyük katkı sağlaması ile belediyeler, turizmciler, organizatörler, medya büyük bir aile olduk. Bu işe herkes destek olmak için elinden geleni yapıyor. AKRA Gran Fondo Antalya’nın da markalaşarak Antalya turizmine, bisiklet turizmine katma değer sağlamasını hedefliyoruz. Bu sene gittiğimiz format değişikliğinin temel nedeni; Kemer’de spor turizmi hareketliliğinin çok artmış olması. Mart ayından itibaren Kemer’de koşu, bisiklet, yüzme, triatlon gibi çok sayıda uluslararası spor etkinliği görüyoruz. Zorlu parkuru, doğal ve tarihi güzellikleri ile Kemer, efsane bir yarışa ev sahipliği yapacak. Bisikletçiler Toros dağlarında harika bir parkurda kendilerini sınama fırsatı bulacak. AKRA Gran Fondo Antalya’da yüzlerce bisikletçi 7-8 Mayıs tarihleri arasında Kemer Cumhuriyet Meydanı’ndaki Olbia Park’ta kurulan EXPO alanında buluşacak. Büyük bir bisiklet festivaline ev sahipliği yapacak olan Kemer ve Toroslar, sporcularla şenlenecek. AKRA Gran Fondo Antalya, önümüzdeki yıllarda Türkiye’nin en çok tercih edilen Gran Fondo yarışlarından birisi haline gelecek.”

AKRA Hotel Genel Müdürü Gökhan Polat: “AKRA Gran Fondo Antalya powered by AG Tohum ile 14 ülkeden 500’ün üzerinde bisiklet tutkununu Antalya’da ağırlıyoruz. Antalya’nın sporcu kimliğine katkı sağladığımız için mutluyuz. Grubumuzdan da 30 kişi yarın ki yarışlara katılarak bu heyecan içinde yer alacak. Bu organizasyonda bizlere destek verenlere teşekkür ediyor, sporcularımıza iyi bir sürüş ve başarılar diliyoruz.“

AG Tohum Yönetim Kurulu Başkanı Burak Gönen: “Başta Antalya’da olmak üzere Türkiye’de bisiklet sporu gelişimine devam ediyor. AKRA Gran Fondo Antalya powered by AG Tohum gibi organizasyonlar da bisiklet sporunun gelişiminde büyük bir öneme sahiptir. AG Tohum olarak yarışmaya destek verdiğimiz için mutluyuz. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.”

AKRA Gran Fondo Antalya powered by AG Tohum ile Kemer koylarından Toroslara bisiklet keyfi 

Kemer Cumhuriyet Meydanı, 98 kilometrelik AKRA Parkuru ile 49 kilometrelik AG Tohum Parkuru’nun başlangıç ve bitiş noktası olacak. Böylece Türkiye’nin dört bir yanından ve yurt dışından gelen amatör bisikletçiler, bu sefer Kemer’de pedal basacak. Ayrıca Kemer’in eşiz doğal ve tarihi güzellikleri de iki parkur boyunca bisikletçilere eşlik edecek ve onlara benzersiz bir yarış deneyimi sunacak.

İki parkurda da kıyasıya mücadele edecek olan bisikletçiler, AKRA Parkuru’nda 98 kilometre için yaklaşık 2000 m yüksekliğe ulaşan zorlu bir etapta pedal basacak. 8 Mayıs Pazar günü saat 08:00’de start alacak AKRA Parkuru, asırlık çam ağaçları ile çevrili D-400 karayolundan Antalya’nın turistik beldeleri Göynük ve Beldibi üzerinden Phaselis Antik Kenti rotasından devam edip Toroslara tırmanarak Kemer’de Cumhuriyet Meydanı’nda son bulacak.

Tercihini AG TOHUM parkurundan yana kullananlar ise 49 kilometre için 8 Mayıs’ta saat 08:30’da start alacak. Kemer’in çam kokulu yollarından, kıvrımlı yayla yollarından 537 + m yüksekliğe çıkan AG TOHUM parkuru da bölgenin kusursuz doğasında ve manzarasında bisikletçilere zorlu ve keyifli bir mücadele deneyimi yaşatacak. Parkur, yine Kemer Cumhuriyet Meydanı’nda tamamlanacak.

AKRA Gran Fondo Antalya powered by AG Tohum 2022’de 17 kategoride 529 bisikletçi yarışacak. Paralimpik ve Tandem bisikletçiler de AKRA Gran Fondo da pedal basacak… 

UCI ve Türkiye Bisiklet Federasyonu yönetmeliklerine göre düzenlenen AKRA Gran Fondo Antalya powered by AG Tohum 2022’ye 14 ülkeden katılan 529 bisikletçinin 467’si erkek, 62’si kadın sporculardan oluşuyor. Katılımcıların yaş ortalaması 38 olan yarışta, erkeklerde en genç bisikletçi 16 yaşındaki Emre Özcanlı, en yaşlı bisikletçi ise 72 yaşındaki Finlandiyalı Pekka Forstadius olacak. Kadınlarda ise en genç bisikletçi 17 yaşındaki Tuğsem Korkmaz, en yaşlı bisikletçisi 53 yaşındaki Güldenay Uruk.

Türkiye’den Kıbrıs’a, Finlandiya’dan Ukrayna ve İran’a toplam 14 ülkeden 17 kategoride yarışacak 529 bisikletçinin dağılımı ise şöyle olacak:

AKRA 98K parkurunda Elit Erkek (18-34), Master Erkek (35-39), Master Erkek (40-44), Master Erkek (45-49), Master Erkek (50-54), Master Erkek (55-59), Master Erkek (60-64), Master Erkek (65+), Elit Kadın (18-34), Master Kadın (40-44), Master Kadın (50-54) kategorilerinde 133 bisikletçi yarışacak.

AG Tohum 49K parkurunda ise 383 bisikletçi; Genç Erkek (16-17), Elit Erkek (18-34), Master Erkek (35-39), Master Erkek (40-44), Master Erkek (45-49), Master Erkek (50-54), Master Erkek (55-59), Master Erkek (60-64), Master Erkek (65+), Genç Kadın (16-17), Elit Kadın (18-34), Master Kadın (35-39), Master Kadın (40-44), Master Kadın (45-49), Master Kadın (50-54) ile Paralimpik ve Tandem kategorilerinde yarışacak. Paralimpik kategorisinde 5 bisikletçi yarışırken, Eşpedal Derneği’nden 7 takım da görme engelliler için özel olarak üretilen iki kişilik bisikletleri ile Tandem kategorisinde yarışacak.

Bisikletten koşuya, yüzmeden dalış etkinliklerine son yıllarda spor turizminin en önemli bölgelerinden birisi olan Kemer, AKRA Gran Fondo Antalya powered by AG Tohum 2022 yarışı ile 7-8 Mayıs tarihlerinde bir bisiklet festivalinin de merkezine dönüşecek.

Gran Fondo Yarışları Hakkında: 

Gran Fondo amatör bisikletçilere açık uzun yol bisiklet yarışlarına verilen isimdir.

İsmi “Gare di fondo” yani “mesafe yarışları” deyiminden gelen bu yarışlar, çoğunlukla, katılımcıların yaş ve düzeyine göre, aynı parkurda ama farklı mesafe ve zorluk düzeyinde organize ediliyor. Farklı mesafelerdeki yarışlar “Gran Fondo”, “Mezzo Fondo” ve “Fondo” olarak adlandırılıyor. “Gran Fondo” şüphesiz aralarındaki en uzun mesafeli olan parkur için kullanılıyor. Avrupa’da on yıllar boyunca oldukça popüler hale gelen geniş katılımlı “GranFondo” bisiklet yarışları diğer kıtalara da yayılmayı ve yoğun ilgi görmeyi başarmış.

Bir spor müsabakası, kültürel bir deneyim ya da sosyal sorumluluk hareketi olarak bisiklete binen kitleleri bir araya getiren Gran Fondo’ların Türkiye’de en bilinenleri arasında AKRA Gran Fondo Antalya, Salcano Gran Fondo Marmaris, Salcano Gran Fondo Kapadokya ve Veloturk Gran Fondo Çeşme müsabakaları önde geliyor.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu