123 üreticiye 4 bin 920 adet alıç fidanı dağıtıldı 520 tanesi Altınözü’ndeki 13 üreticiye verildi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay Tarım ve Orman Müdürlüğü, il genelinde üreticilere fidan dağıtımı yapmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Hatay genelinde 40 bin adet biberiye fidesi dağıtan müdürlük, son olarak Altınözü, Yayladağı ve Belen ilçelerinde 123 üreticiye 4 bin 920 adet alıç fidanı dağıttı.

Hatay’daki tıbbi ve aromatik bitki zenginliği hakkında farkındalık yaratmak ve yeni istihdam alanları oluşumuna katkıda bulunmak amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” kapsamında tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğini geliştirmek ve atıl durumdaki arazileri tarıma kazandırmak amacıyla Hatay’ın Belen ilçesine bağlı Kömürçukuru Mahallesi’nde 80 üreticiye 3 bin 200 adet tüplü alıç fidanı dağıtımı gerçekleştirildi.

Hatay Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Çolakoğlu ve Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, Belen’de yapılan fidan dağıtımına katıldı.

Belen’in yanı sıra Yayladağı ilçesinde 30 üreticiye bin 200 adet, Altınözü ilçesinde de 13 üreticiye 520 adet olmak üzere toplam 4 bin 920 adet alıç fidanı dağıtımı gerçekleştirildi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu