Zor rakip zor deplasman, hep yendin, yine yenersin yeter ki inan

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Atakaş Hatayspor bu akşam deplasmanda ligin formda ekiplerinde Antalyaspor’la karşı karşıya gelecek. Kadir Sağlam’ın düdük çalacağı mücadele saat 20.30’da başlayacak. Maça galibiyet parolasıyla hazırlanan Bordo-Beyazlılar, rakibini devirerek Avrupa yürüyüşüne emin adımlarla devam etmek istiyor.
HATAYSPOR KAYBETMEZSE REKOR KIRACAK
Süper Lig’deki ikinci sezonunu geçiren Atakaş Hatayspor, 5 maçtır yenilmiyor. Son 5 maçta 2 galibiyet ve 3 beraberlik alan Bordo-Beyazlılar Süper Lig tarihinde henüz 6 maçlık bir yenilmezlik serisi elde edemedi. Antalyaspor karşısında galibiyete uzanarak ligde üst üste maç kaybetmediği maç serisini 6’ya çıkarmak isteyen Hatayspor deplasmanda istediği sonuçları alamıyor.
HATAYSPOR DEPLASMANDA 6 MAÇTIR KAZANAMIYOR
Bordo-Beyazlı ekip deplasmanda oynadığı son 6 maçta galibiyet elde edemedi. Bu maçlarda 2 beraberlik ve 4 yenilgi alan Hatay ekibi kalesinde de 15 gol gördü. Hatayspor en son 25 Aralık 2021 tarihinde Giresunspor’u deplasmanda 1-0’lık skorla mağlup etmişti.
ANTALYASPOR YENİLGİYİ UNUTTU
Antalyaspor, son haftaların en formda takımlarından biri olarak dikkat çekiyor. Nuri Şahin’in öğrencileri üst üste aldığı başarılı sonuçlarla küme hattından iyice uzaklaştı. Haftaya 44 puanla 9’uncu sırada giriş yapan Antalyaspor, ligde oynadığı son 9 karşılaşmada da yenilgi yüzü görmedi. Antalyaspor, oynadığı son 7 maçın 6’sından galibiyetle ayrılmayı başardı.
ANTALYA SON 9 MAÇTA 2’Sİ PENALTIDAN SADECE 3 GOL YEDİ
Kalesini gole kapatma noktasında oldukça iyi grafiğe sahip olan Antalyaspor, ligde namağlup seriye başladığı son 9 maçta kalesinde sadece 3 gol gördü. Bu gollerin ikisi penaltıdan geldi. Antalyaspor 9 maçın 6’sında da kalesini gole kapatmayı başardı.
HATAYSPOR LİG’DEKİ 3 MAÇI DA KAZANDI
İki takım sezonun ilk yarısında 13’üncü hafta maçında Yeni Hatay Stadı’nda kozlarını paylaştı. Hatayspor rakibine net fırsatlar verdiği karşılaşmayı 3-1 kazanarak sahadan 3 puanla ayrılmıştı. Hatayspor’a galibiyeti goller Ayoub El Kaabi, Ruben Riberio ve Mame Diouf’tan gelmişti.
İki takım arasından geçtiğimiz sezon oynanan iki maçı da Atakaş Hatayspor kazandı. Bordo beyazlılar ligin ilk yarısında deplasmanda oynadığı mücadeleyi 6-0 kazandı. Bordo beyazlılar Antakya Atatürk Stadı’nda oynanan mücadeleyi ise 3-2 kazandı.
BOFFİN’E EN ÇOK GOL ATAN TAKIM HATAYSPOR
Rakibine 3 lig maçında toplam 12 gol Hatayspor’un, Süper Lig’de şu an kadar en fazla gol attığı takım Antalyaspor oldu. Antalyaspor kalecisi Boffin’de Süper Lig kariyerinde en fazla golü Hatayspor’dan yedi. İki takım bu sezon Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu’nda karşı karşıya geldi. Hatay kendi evinde rakibine 2-0 yenilerek kupaya veda etti.
HATAYSPOR’UN MUHTEMEL 11’İ
Sackey ve Mehdi Boudjemaa’nın Adana Demirspor maçında gördükleri kartlarla cezalı duruma düşmesinin ardından Hatayspor ilk 11’de yeniden zorunlu rrotasyona gidecek. Adama Traore’nin sakatlığı nedeniyle forma giyemeyeceği Antalyaspor maçında, Fatih Kuruçuk’un yeniden sahaya ilk 11’de çıkması, orta alanda da Ruben Ribeiro, Onur Ergün ve Yassiene Benzia’ya görev verilmesi bekleniyor. Hatayspor’un Antalyaspor karşısına, Munir Mohamedi, Kamil Ahmet Çörekçi, Burak Öksüz, Fatih Kuruçuk, Samuel Adekugbe, Onur Ergün, Ruben Ribeiro, Yassiene Benzia, Saba Lobjanidze, Ayoub El Kaabi ve Mame Diouf ilk 11’iyle çıkması bekleniyor.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu