Zor koşullar zor deplasman çok değerli 1 puan!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Soğuk ve karlı bir havada zorlu Beşiktaş deplasmanına çıkan Atakaş Hatayspor, 1-0 geriye düştüğü mücadeleyi 1-1 tamamlayarak sahadan 1 puan ayrıldı. Hatayspor’un golünü frikikten Saba Lobjanidze, Beşiktaş’ın golünü ise Batshuayi kaydetti. Hatayspor bu sonuçla birlikte haftayı 47 puanla kapattı

Atakaş Hatayspor Süper Lig 30’uncu hafta maçında Beşiktaş’ın konuğu oldu. Hatayspor Teknik Direktörü Ömer Erdoğan, Süper Lig’in 29’uncu haftasında 3-0 kazandıkları Fatih Karagümrük maçının kadrosunda değişikliğe gitmedi. Hatayspor maça Munir Mohamedi, Kamil Ahmet Çörekçi, Isaac Sackey, Burak Öksüz, Samuel Adekugbe, Onur Ergün, Mehdi Boudjemaa, Ruben Ribeiro, Saba Lobjanidze, Ayoub El Kaabi ve Mame Diouf 11’iyle başladı.

MAÇ BİR HAYLİ TEMPOLU BAŞALDI

Yoğun kar yağışı altında oynanan müsabakada ev sahibi Beşiktaş maça önde baskıyla başladı. Üst üste Hatayspor kalesini yoklayan siyah beyazlılar aradığı golü maçın 18’inci dakikasında buldu. Ceza sahası dışında topla buluşan Batshuayi yerden düzgün bir vuruş yaptı. Kaleci Munir sağına giden topa hareketlenemeyince top filelerle buluştu. Beşiktaş bu golle birlikte 1-0 öne geçti.

Hatayspor 1-0 geriye düştükten sonra rakip alanda daha çok gözükmeye başladı. Saba Lobjanidze 28’inci dakikada ceza sahasına girmeden uzak köşeye harika bir şut attı. Meşin yuvarlak direği yalayarak yandan auta çıktı.

Beşiktaş 38’de ikinci gole yaklaştı. Rıdvan’ın savunma arkasına gönderdiği topu kontrol eden Batshuayi kaleciyle baş başa kaldı. Kaleci Munir bu pozisyonda gole izin vermedi.

VE SABA TİME!

42’nci dakikada Hatayspor, Diouf’a yapılan faul sonrası kaleyi cepheden gören bir yerden serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Saba Lobjanizde kalecinin kapattığı köşeye nefis bir şut çıkardı ve skora denge getirdi. Saba bu harika golle birlikte bordo beyazlı forma altındaki gol sayısı 8’e çıkarmış oldu.

45’te rakibine faul yapan Ayoub El Kaabi sarı kart gördü. Maçın ilk yarısı 1-1’lik eşitlikle sona erdi.

Maçın ikinci yarısı da ilk yarı gibi tempolu başladı. 48’de Ghezzal sağ kanattan uzak köşeye etkili bir şut gönderdi fakat kaleci Munir rakibe gol izni vermedi.

54’te bu kez Hatayspor gole yaklaştı. Adekugbe’nin soldan yaptığı ortada Diouf’un vuruşu kaleciye takıldı.

56’da Saba soldan müthiş bir hızla sıfıra indi ve ortasını yaptı. Kale alanında hamlesini yapan Ayoub topu auta yolladı.

BATSHUAYİ ZOR OLANI YAPTI

59’da Batshuayi inanılmaz bir gol kaçırdı. Soldan Ghezzal’ın kullandığı köşe vuruşunda Souza topu arka direğe doğru doldurdu.  Gol çizgisini bir metre gerisinden kafa vuruşunu yapan Batshuayi boş kale yerine topu auta attı.

61’da Onur Ergün hakeme itirazları nedeniyle sarı kart gördü.

79’uncu dakikada Hatayspor ilk değişikliğini yaptı. Golü atan Saba Lobjanidze yerini Dylan Sait Louis’e bıraktı.

85’te Hatayspor önemli bir fırsat yakaladı. Ayoub’un pasında ceza sahası içinde

pozisyona giren Dylan, topu iyi kontrol edemeyince savunma araya girdi ve topu kornere gönderdi.

Maçın sonuna 5 dakika ilave edildi.

90+1’de Samuel Adekugbe sarı kart gördü.

SON DAKİKALARDA TEMKİNLİ OYUN

Bordo beyazlı ekibin teknik patronu Ömer Erdoğan 90+2’de Ayoub’un yerine Bertuğ’u sahaya sürdü.

Uzatma bölümlerinde skoru korumak adına daha temkinli bir oyun ortaya koyan bordo beyazlılar zorlu Beşiktaş deplasmanından 1 puanla dönmeyi başardı.

Bu sonucun ardından Hatayspor 47, Beşiktaş ise 46 puana yükseldi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu