Zeytincilik sektöründe ilçeye çağ atlatacak enstitü de çalışmalar tam gaz

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Altınözü ilçesine bağlı Yenişehir Mahallesi’nde yer alan eski cezaevinin bulunduğu alanın Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü’ne tahsis edilmesinin ardından başlayan Altınözü Zeytincilik Araştırma Enstitüsü’nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Altınözü kaderini değiştirecek olan ve ilçeyi zeytincilik sektöründe çağ atlatacak olan Zeytincilik Araştırma Enstitüsü binasının kısa bir süre içerisinde yapımı tamamlanarak hizmete açılması bekleniyor.

BAŞKAN SARI: İLÇEMİZE BÜYÜK BİR DEĞER KATACAK

İlçeye kazandırılacak olan Zeytincilik Araştırma Enstitüsü’nün önemine vurgu yapan Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, zeytinciliğin gelişmesi,  modern bir şekilde üretiminin yapılması ve işlenmesi noktasında Zeytincilik Araştırma Enstitüsü ilçenin marka değeri olan zeytine değer kazandıracağını ifade etti. Başkan Sarı, “Yapımına devam edilen Zeytincilik Araştırma Enstitüsü, Altınözü’müzün, zeytin ve zeytinyağımızın hem marka değerinin arttırılması hem de bu binlerce yıllık ömrü olan kadim bitkinin hak ettiği değere ulaşması için çok önemlidir” dedi.

ENSTİTÜ HANGİ FAALİYETLERİ YAPACAK?

Zeytincilik Araştırma Enstitüsü’nün faaliyete girmesiyle birlikte gen kaynaklarının araştırılması, zeytinde öncelikli çeşitlerin ve yağın kalitesinin tespit edilmesi, zeytin hastalıklarının tespiti ve tedavisi, sektörde dünya standartlarında üretim yapılması, sektörde faaliyet gösterenlerin dünyadaki benzeri sektör temsilcileriyle bağlantılar kurmaları gibi çalışmalar yürütüleceği ifade ediliyor.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu