Zeytin diyarı Altınözü’nde zeytin hasadı başladı

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Yaklaşık 7 milyon zeytin ağacının bulunduğu Doğu Akdeniz’deki önemli tarım merkezlerinden olan Altınözü’nde zeytin hasadına başlandı.Mevsim koşullarının uygun seyretmemesi, yağışın az olması ve Altınözü’nde yok senesi olmasına rağmen çiftçiler zeytin ağaçlarının yüzleri güldürdüğünü söyledi.

Altınözü Kazancık Köyünün deneyimli çiftçilerinden Recep Coşkun, gemlik zeytini denilen kahvaltılık zeytinini toplamaya başladıklarını belirtti. Bu sene Altınözü’nde zeytinin yok senesi olmasına rağmen zeytin ağaçlarından verim aldıklarını söyleyen Coşkun, “Altınözü’nde geçen sene beklenti yüksekti. Ki öyle de bir zeytin dönemi geçirmiştik. Geçen senekine göre oranla verimi daha az bekliyorduk ancak çok şükür bu sene de verim iyi duruyor. Bu sene yok senesi olmasına rağmen, ağaçlardaki zeytin taneleri bizleri azda olsa sevindirdi. Çünkü bildiğiniz gibi yağmursuz bir yaz mevsimi geçirdik. Toprak yağmura doymadı. Ama yine de düşündüğümüzden daha güzel bir dönem geçireceğiz” dedi.

EKİM AYI İÇİNDE ZEYTİNYAĞINA KAVUŞACAĞIZ

Şuan kahvaltıda tüketmek için gemlik, zirai zeytin topladıklarını ve ekim ayının sonlarına doğru zeytinyağı yapımı için zeytinleri toplamaya başlayacaklarını belirten Recep Coşkun, “Bu hafta ilk defa toplamaya başladık. Ekim ayı içinde zeytinyağına kavuşacağız. Ekim ayının 20’sinden sonra zeytinleri toplamaya başlayacağız. Verimli bir sezon geçirme temennisindeyiz. Tüm çiftçilerimize bereketli bir zeytin, zeytinyağı sezonu dileriz” dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu