Yılların Değişmeyen Lezzeti ; “ Antakya Simidi”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Lezzeti  ve Boyutu  ile diğer simitler arasında farklı bir yere sahip olmasının yanında sadece şehrimizde pişirilen Antakya Simidi yılların değişmeyen lezzeti olarak vazgeçilmezliğini sürdürüyor.Tarihi Uzun Çarşı’da kimine göre sabah kahvaltılarında vazgeçilmezlerden,kimine göre günün her öğününde tüketilebilecek bir lezzet,kimilerine göre  ise akşam 5 çaylarının olmazsa olmazı ama genel olarak günün her saatinde yanında kimyon ve tuz karışımı ile  kendine alıcı bulan meşhur lezzetimiz Antakya Simidi…Her köşe başında görebileceğiniz simitçiler arasında güleryüzlülüğü ve sempatik kişiliği ile her gün Saka Hamamı sokakta simit satan Kenan Çelik farkını ortaya koyan bir isim olarak çıkıyor karşımıza.12 yıldır evinin geçimini simit satarak sağlayan Kenan Çelik,Gün boyu satışa sunduğu taze simitleri ile bilinirken satamadığı simitleri de ihtiyaç sahiplerine vermesi ile gönüller fetheden bir esnaf olarak da biliniyor.

Mütevazi simit arabasında  her gün Uzun Çarşı esnafına ve müşterilere en leziz Antakya simidini sunak adına çaba harcadığını söyleyen Kenan Çelik,Uzun Yıllardır en kaliteli simidi pişiren fırınla çalışmaya devam ettiğini belirterek başladığı açıklamasında:”Antakya simidinin eşsiz lezzetini bilmeyen yoktur.Şehir dışından gelen misafirler ilk gördüklerinde şaşırdıkları simidimizi tattıktan sonra geri dönüşte yine simit alarak gerçekten muhteşem bir lezzet bu demelerine her gün şahit olmaktayım. Hal böyle olunca da simidimizin lezzetini herkes biliyor artık.Hijyen olmazsa olmazımdır.Simitlere kimsenin dokunmaması konusunda sergilediğim hassasiyet Covid-19 salgını sonrasında da devam etmektedir.

Her sabah kahvaltısını Antakya simidi ile yapan esnaflarımız olduğu gibi günün her öğününde çay ile birlikte bu lezzeti tüketen müşterilerimin de olduğunu söylemek istiyorum.Antakya simidimizin yanında verdiğimiz kimyon ve tuz karışımında doğru oran önemli olduğu için en iyi karışımı hazırlamak adına elimden gelenin fazlasını yapmaktayım. Saka Hamamı sokağında her gün aynı noktada satış yaparak evimin geçimini sağlamaktayım. Esnafımızın bana her daim desteği vardır buradan hepsine teşekkür ediyorum. Bazı günlerde hedeflediğim simit satışını erken saatlerde tutturduğum gibi bazı günlerde de kalan simitler oluyor arabamda işte bu simitleri de ihtiyaç sahiplerine vererek evimin yolunu tutuyorum.Rabbime şükürler olsun işlerim iyi. Yolu Saka Hamamı sokağa düşen herkesi leziz Antakya Simidimizin tadına bakmaya bekliyorum.”dedi.

 

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu