Yılda 5,2 ton Samandağ biberi üretiliyor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, Samandağ’ın Meydan Mahallesi’nde Samandağ Biberi yetiştiriciliği yapan üreticiyi ziyaret etti. Üretim yapılan seralarda da öncelemelerde bulundu.

Samandağ biberinin acılığı ile ün yaptığını belirten Çolakoğlu, “Samandağ Biberi, Samandağ İlçemizde uzun yıllardır üretimi yapılan ve acılığı ile ün salan yerel bir tarım ürünüdür. Genel itibariyle şeklinin sivri ve uzun formda olmasından dolayı meyve boyu olarak kıyaslandığında benzer acı biberlerden daha uzundur. Samandağ ilçemiz haricinde başka yerlerde yetiştirildiğinde özellikle şekil ve acı tadının aynı kalmadığı görüldüğünden Coğrafi İşaret alarak tescillenmiş ve yöreye özel bir ürün olduğunu kanıtlamıştır. 2 bin 347 dekar alanda Sadece Samandağ ilçemizde üretimi yapılan biberin dekara verimi 2 bin 250 kg’dır. İlçemizde toplam Samandağ Biber üretimi 5 bin 280 tondur.

Son yıllarda ülkemizde üretimi artan Kapya Biberin ise İlimiz genelinde yaklaşık 29 bin dekar alanda 66 bin 49 ton üretimi yapılmakta olup dekara verimi 2 bin 300 kilogramdır” dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu