YERLİ ÖRÜMCEK ADAMIN AYAĞI ALÇIYA ALINDI!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay’ın İskenderun ilçesinde bayram namazı kılmak için cemaat arasına ‘Örümcek Adam’ kostümüyle giren ve polis ekipleri tarafından camiden yaka-paça dışarı çıkartılan Ayaz Koç’un ayağı alçıda.
‘Örümcek Adam’ kostümüyle 81 kenti gezip, çocukları sevindirmek için İzmir’den yola çıkan, 32’inci il Hatay’da Ramazan Bayramını çocukları sevindirmek, moral vermek için geçen hafta İskenderun’a gelen Ayaz Koç, sabah kostümüyle Kaptan Paşa Camisi’nde bayram namazı kıldı.
Koç’un durumundan tedirgin olan cemaat, yüzü maskeli bir kişinin camide olduğunu belirterek, polise ihbarda bulundu. Çevredeki sivil ve resmi polisler kısa sürede camiye gelerek, Koç’u dışarı yaka-paça çıkardı. Polislere projesinden bahseden Koç, şüpheli bir durum olmadığı anlaşılınca serbest bırakıldı.
ÖRÜMCEK ADAMIN AYAĞI ALÇIDA
Yaşadıklarına anlam veremediğini ve ne olduğunu bir türlü anlayamadığını aktaran yerli örümcek adam Ayaz Koç, “Caminin dışında çocuklarla fotoğraflar çekildik, sonra kostümü değiştirmeden camiye girdim Bayram namazını, cemaatle birlikte kıldık. Hoca vaaz verirken birden arkamdan polis ağabeyler beni sardı. Anlatmaya çalıştım ama apar topar beni dışarı çıkartıp avluda yere yatırarak ters kelepçe taktılar” dedi.
Kendisinin deprem bölgesindeki insanlara moral vermek için, 31 şehri gezip, yerli örümcek adam olarak iyi bir niyetle yola çıktığını hatırlatan Ayaz Koç “Kötü niyet bırakmak istemezdim. Çantam yanımdaydı yanımda kıyafetlerim vardı. Ama beni insanlar deprem bölgesinde bu kıyafetle tanıdıkları için de kostümümü değiştirmedim. Halka moral vermek istedim. Sanırım yanlış bir tepki oldu. Biri tarafından şikâyet edildim. Hoca vaaz verdiği sırada arkamdan atlamalar oldu. Boynumda izleri de var. Bekçiler olsun polis abiler olsun elimden çektiler. Bağırıp durumumu anlatmaya çalıştım, dinlemediler ve beni caminin avlusunda ters kelepçe yaptılar. Ayağıma bastılar, şuan ayağım alçıda zaten. Ben böyle bir şey yaşamak istemezdim. Beni alıp hastaneye götürdüler. Orada tedavimi yaptırdıktan sonra getirip beni otele bıraktılar. Bu olayı yaşadığım için çok üzgünüm. Yürüyemiyorum ihtiyaçlarımı gidermekte zorlanıyorum. Şikâyetçi olmadım bir sürü yazanlar var, şikayetçi olmayı diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu