YALÇIN : “HATAY KURTULDU”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, Hatay’ın anavatana katılışının 83. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Yalçın mesajında 23 Temmuz’da yayın yapan gazete manşetlerine dikkat çekerek “Hatay Kurtuldu” başlığını yeniden anımsattı.

Yalçın mesajının devamında;  “Tarih boyunca onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış Hatay, tarihin her sahnesinde Türk yurdu olarak bilinmiştir. Milli mücadelenin bağımsızlık ateşinin yakıldığı serhat şehir Hatay, geç de olsa ait olduğu anavatanına kavuşmuştur. Kahraman ordumuzun verdiği onurlu bağımsızlık mücadelesi sonucunda anavatanına kavuşan şehrimiz, milli birlik ve bütünlüğümüzün bir kat daha güçlenmesini sağlamıştır. Gücünü her zaman birlikteliğinden alan, geçmişten günümüze getirdiği maddi ve manevi tüm zenginlikleri sevgiden, barıştan ve kardeşlikten yana değerlendiren Hatay insanı, tüm dünyaya örnek olmaya devam etmektedir.

83 yıl önce bugün Hatay’a giren Türk ordusunun her neferini, başta Hatay davasını kendi ifadesiyle ‘şahsi davası’ olarak gören Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Hatay davası için eşsiz bir mücadele veren Tayfur Sökmen’i, Dr. Abdurrahman Melek’i, Albay Şükrü Kanatlı Paşa’yı, tüm şehitlerimizi ve emeği geçen isimsiz kahramanları rahmetle, minnet ve saygıyla anıyorum.” Diye konuştu.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu