Vekâletle Kurban Organizasyonu Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

İl Müftülüğünde Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülen 2022 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Organizasyonu’nun daha geniş kitlelere ulaştırılması ve personelin bilgilendirilmesi amacıyla “2022 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu İl Bilgilendirme Toplantıları” düzenlendi.İl Müftülüğü toplantı salonunda Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selim Argun’un başkanlığında İlçe Müftülüleri toplantısı düzenlendi.Toplantıya; Dış İlişkiler Genel Müdürü Mahmut Özdemir, Dini Yüksek İhtisas Merkezleri Daire Başkanı Dr. Abdurrahman Akkuş, Yurt Dışı Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Dursun Ali Coşkun İl Müftüsü  Ömer Faruk Bilgili, İl Müftü Yardımcıları ve İlçe Müftüleri katıldı.İl Müftülüğü toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selim Argun İlçe Müftülerine hitap ederek talep ve isteklerini dinledi.

Vekâletle Kurban Organizasyonu Bilgilendirme Toplantısı’nın öğleden sonraki bölümüne İlçe Müftülerinin yanı sıra, Şube Müdürü, Vaiz, Din Hizmetleri Uzmanı, İmam-Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur’an Kursu Öğreticisi kadrolarında görev yapan personelimiz katıldı.

Antakya Merkez Ulu Cami İmam-Hatibi Hüseyin Seraslan tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan bilgilendirme toplantısında İl Müftüsü  Bilgili açış konuşması yaparak Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selim Argun, Dış İlişkiler Genel Müdürü Mahmut Özdemir, Dini Yüksek İhtisas Merkezleri Daire Başkanı Dr. Abdurrahman Akkuş ile Yurt Dışı Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Dursun Ali Coşkun’a ilimize teşriflerinden dolayı teşekkür etti.

İl Müftüsü Bilgilinin  selamlama konuşmasının ardından, Dini Yüksek İhtisas Merkezleri Daire Başkanı Dr. Abdurrahman Akkuş, 2022 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu ile ilgili sunum yaptı.

Yurt Dışı Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Dursun Ali Coşkun ile Dış İlişkiler Genel Müdürü Mahmut Özdemir’in konuşmalarının ardından kürsüye gelen Doç. Dr. Selim Argun; “Vatandaşımız kurban konusunda bizlere güveniyor, vatandaşlarımız Başkanlığımızdan, vekalet yoluyla kurbanlarının bir kısmını yurt içinde bir kısmını da yurt dışında kesilmesini talep etmektedir. Dolayısıyla yurt dışında kesilen kurbanlarımızın özellikle Afrika kıtasındaki fakir insanlara ulaştırılması çok büyük bir hayra vesile olmaktadır. Bu büyük hayra vesile olanların ilk halkasını sizler oluşturuyorsunuz. Bu sizler için bir iftihar vesilesidir. Bu bakımdan ben hepinizi yapmış olduğunuz bu hayırlı çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum. Cenab-ı Hakk hepinizden ve hepimizden razı olsun.” dedi.

“Vekalet yoluyla kurban konusu bir ibadettir.” değerlendirmesinde bulunan Başkan Yardımcısı Argun şunları kaydetti:“Diyanet İşleri Başkanlığımız 2022 yılı vekâlet yoluyla kurban bağış bedelini yurt dışı 1800 TL, yurt içi de 2250 TL olarak belirlemiştir. Diyanet İşleri Başkanlığı 1993 yılından beri kurban ibadetine aracılık etmektedir. Bu çerçeve içerisinde geçen sene 81 ilde ve 77 ülkede kurban kestik. Ama bu sene hedefimiz 1003 şubemizde, 81 ilimizde, 922 ilçemizde ve 80 ülkede kardeşlerimizden almış olduğumuz vekâletle kurbanı kesmektir. Diyanet İşleri Başkanlığımız gerek teşkilat itibariyle gerekse Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla özverili bir şekilde bu işi hakkıyla yapıyor.”dedi.

Toplantı, İl Müftüsü  Bilgili tarafından Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selim Argun’a çiçek takdimiyle sona erdi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu