VARLIKLI AİLELER SAHTE KREDİ SENETLERİ İLE MAĞDUR EDİLİYOR!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Fer Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Fer Hukuk ve Danışmanlık Bürosu’nun kurucu avukatı, ceza hukuku avukatı Talat Fer, varlıklı aileleri hedef alan bir dolandırıcılık yöntemini gündeme getirdi. Av. Talat Fer, özellikle pandemi döneminde ortaya çıkan bu yöntemin birçok kişinin mağduriyetine yol açtığını söyledi.
DOLANDIRICILIK NASIL YAPILIYOR?
Pandemi sırasında, kargocu kılığına giren dolandırıcılar, insanlara çeşitli malzemeler veya davetler içeren paketler teslim ediyormuş gibi davranıyor. Mağdurlar, kargonun veya belgelerin kendilerine ait olmadığını fark ettiklerinde, bu durumu reddettiklerinde genellikle “İmza atmanız gerekiyor” yanıtıyla karşılaşıyorlar. Çoğu kişi imzayı atıp kargoyu reddetme ihtiyacı duymadan, evrakın içeriğini incelemeden imza atıyor. Bu imzalar, dolandırıcılar tarafından daha sonra boş senetlere yazılarak, varlıklı kişileri alacaklı gösteren dolandırıcılık vakalarına yol açıyor. Senetler, daha sonra avukatlar aracılığıyla icra takibine konu ediliyor ve mağdurların mal varlıklarına haciz koyuluyor.
Talat Fer, bu yöntemde boş A4 kâğıtlarının özel matbaalarla bonoya dönüştürüldüğünü ve hedef alınan kişilerin isimlerinin alacaklı olarak yazıldığını belirterek “Genellikle bir imza bulunuyor ve bu durum, dolandırıcıların işlerini kolaylaştırıyor. Ancak, senetlerde olması gereken iki imza yerine tek imza bulunuyor” dedi.
Av. Talat Fer, dosyalarda bu tür belgelerin çoğunlukla tek imzalı olduğu ve bunun bir dolandırıcılık yöntemi olduğuna dikkat çekiyor.
MAĞDURLARA BAZI ÖNEMLİ TAVSİYELERDE BULUNDU
Av. Talat Fer, Kargocu veya belge teslim eden kişilerin getirdiği evraklarda imza atmadan önce kağıdın gün ışığında kontrol edilmesi gerektiğini, çünkü bonoların bu şekilde tespit edilebileceğini belirtti, herhangi bir kuşku durumunda, imza atmaktan ve kargoyu teslim almaktan kaçınılması gerektiğini vurguladı.
PENCERE SAHTECİLİĞİ!
Avukat Talat Fer, son 4 senedir tarafına gelen dosyaların %80’inin pencere sahteciliği ile oluşan dolandırıcılık yöntemi olduğunu ifade ederek “Özellikle İskenderun, Dörtyol, Arsuz, Reyhanlı ve Antakya’da yer alan, ikamet eden varlıklı aileler hedef olarak gösteriliyor. Çünkü tahsil kabiliyeti var. Cebri icra durumu başlatıldığı zaman tahsil elde edilebilecekleri bir menfaat var. Nitekim üzerinden belli bir zaman geçiyor, boş bir bono var, tarihleri istedikleri gibi doldurabiliyorlar. Hani herhangi bir zamanda şimdi söz konusu değil bu tarz mağduriyetlerin oluşmaması için çok dikkatli olmaları gerekmektedir” diye konuştu.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu