Unutulmaya Yüz Tutan Sanatı İşin Ehlinden Öğreniyorlar

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Unutulmaya yüz tutmuş yöresel kıyafetli bez bebekler sanatını başarılı bir biçimde icra eden ve bu sanatı yaşatmak adına mücadele eden Antakya Nedime Keser Halk Eğitim Merkezi  Usta Öğreticisi Seval Gücel  ,Şubat ayında kurs vermeye başladığı kursiyerleri ile eğitimlere hız kesmeden devam ediyor. Antakya Nedime Keser Halk Eğitim Merkezi  ve  Kadın Harekatı Derneği işbirliği ile açılan kursta eğitim gören 13 kursiyer Eylül ayına kadar sürecek olan eğitimleri sonucunda iyi birer yöresel kıyafetli bez bebek ustası olacaklar.

İşini çok seven ve yöresel kıyafetli bez bebekler sanatını öğrenmek üzere kursa gelen kursiyerlerine işin tüm detaylarını en ince biçimde anlatan Usta Öğreticisi Seval Gücel yaptığı açıklamasında :” Unutulmaya yüz tutmuş yöresel kıyafetli bez bebekler sanatı adına verdiğim mücadelenin meyvesini topluyoruz gördüğünüz gibi.Bu sanatı öğrenmek üzere kursumuzu katılan 13 kıymetli bayan arkadaşımız neredeyse yolu yarıladığımız eğitim sürecinde maharetlerini ortaya koyarak ciddi anlamda yol kat etmişlerdir.Kursumuzda tüm aşamalar özenli bie biçimde anlatılmaktadır. yöresel kıyafetli bez bebek yapımının aşamaları beden yapımı ile başlayıp,baş  bölgesinin kalıp dökümü,ellerin yapımı,kıyafet dikimi ile devam etmekte olup makyaj ve boyama ile son bulmaktadır.

Eğitim gören tüm kursiyerlerimiz bu aşamaları başarılı bir biçimde uygulamaktadırlar.Şimdi tek tek hazırlanan bebeklerimiz zamanla kompozisyonlar içerisinde de yer alacaklardır.Eğitimlerimiz oldukça neşeli bir biçimde gerçekleşmektedir çünkü kursiyer gurubumuzun hepsi el sanatına yatkın ve bu sanata hevesli kişilerden oluşmaktadır. Unutulmaya yüz tutmuş yöresel kıyafetli bez bebek sanatını merak duayn bir guruba öğretmenin  ve bu sanatın yaşayacak olmasının gururunu yaşamaktayım. Şu an için 13 kişi ile devam eden kursumuza ek olarak  gelen talepler doğrultusunda yeni bir grup açabileceğimizi belirtmek istiyorum.

Haziran ayında Antakya Nedime Keser Halk Eğitim Merkezinde eğitim gören tüm branşlardaki kursiyerlerin katılım göstereceği sergide bizde yöresel kıyafetli bez bebeklerimiz ile yer alacağız.Daha sonra da bizim kursiyerlerin eserlerinden oluşan sergimizi açmayı planlıyoruz.Kursumuza ilgi gösteren değerli kursiyerlerimize , Antakya Nedime Keser Halk Eğitim Merkezi   Yönetimimize ve Kadın Harekatı Derneğine teşekkür ediyorum.”dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu