TÜRKİYE’NİN İLK İLKYARDIM PANELİ HATAY’DA DÜZENLENDİ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Mustafa Kemal Üniversitesi Gönüllü Genç Sağlık Liderleri (GGSL) Topluluğu, Antakya İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği tarafından MKÜ Öğretim Elemanları ve Öğrencilerinin katılımıyla İlk Yardım Paneli Düzenlendi.

22-28 Mart Acil Tıp Teknisyenleri ve Paramedik Haftası kapsamında öğrencilerin ve halkın İlk Yardım konusunda bilinçlendirilmesi ve farkındalık oluşturulması amacıyla “ Hayat İçin İlk Yardım, İlk Yardım İçin İlk Adım” konulu panel Mustafa Kemal Üniversitesi Atatürk Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
ATT DER Genel Başkan Yardımcısı Osman Nuri Kundakçı’nın oturum başkanlığını yaptığı panelde KUNDAKÇI; “Türkiye’de İlk yardım ile ilgili eğitim, söyleşi ve sempozyumlar yapılmıştı fakat İlk Yardım Konusunda paneli ilk defa Hatay’da gerçekleştiriyoruz “ ifadelerini kullandı.
ATT DER Genel Başkan Yardımcısı Osman Nuri Kundakçı’nın oturum başkanlığını yaptığı panelde ; ATT DER Hatay İl Başkanı Yasin ÇÜMANGİN, İl Başkan Yardımcısı Ayşegül ALABAŞ ve İl Başkan Yardımcısı Bahadır KONYALIGİL konuşmacı olarak çeşitli ilk yardım konularında sunumlar yaptılar. Temel Yaşam Desteği, Kanamalar, Yaralanmalar, Acil Hasta Taşıma teknikleri, Bilinç Bozuklukları,  112 Acil Sağlık hizmetlerinin işleyişi ve 112 hangi durumlarda aranmalı gibi konularda yapılan konuşmalar sonrası soru cevap bölümüne geçildi ve panelin kapanışı yapıldı.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu