Türkiye Üniversiteler Taekwondo Şampiyonası Sona Erdi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından gerçekleştirilen Türkiye Üniversiteler Taekwondo Şampiyonasına Üniversitemiz ev sahipliği yaptı. 24-28 Mart 2022 tarihlerinde Tayfur Sökmen Kampüsü Kapalı Spor Salonunda gerçekleşen şampiyonada ülkemiz genelinden 77 üniversiteden 712 katılımcı yer aldı. Şampiyonanın ilk gününde poomsae kategorisinde yarışmalar düzenlenirken ikinci günden itibaren müsabakalar gerçekleştirildi.

27 Mart Pazar günü düzenlenen seremoni töreninde konuşmalarını yapan Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Yusuf Önlen ve Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu temsilcisi Doç. Dr. Şakir Bezci, kısa süre içerisinde organizasyonu gerçekleştirme başarısı gösteren Üniversitemize teşekkürlerini iletirken sonrasında Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Sahne Sanatları Topluluğu tarafından gerçekleştirilen halk oyunu gösterisi ile seremoni töreni sona erdi.

Çin’de düzenlenecek olan Dünya Üniversite Oyunlarına hazırlık olarak nitelendirilen müsabakalar sonrası kadın ve erkek kategorilerinde sıkletlerine göre dereceye giren sporculara madalyaları gerçekleştirilen törenlerle verildi.

Şampiyonada erkekler kategorisinde Ege Üniversitesi birinci, Marmara Üniversitesi ikinci olurken Gazi Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi üçüncülüğü paylaştı. Kadınlar kategorisinde ise Gazi Üniversitesi birinci, Marmara Üniversitesi ikinci, Anadolu Üniversitesi ve Gaziantep Üniversitesi üçüncü oldu.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu