TRABZON’DAN ÇIKAMADIK

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

 

Süper ligin 17. haftasında Atakaş Hatayspor’umuz lider Trabzonspora 2-0 mağlup oldu. Maçın gollerini ilk yarıda Djaniny ve Corneliıs attı. Takımımız bu yenilgi ile 29 puanda kaldı.
Evet büyük bir heyecan ve umutla çıktığımız en azından 1 puan hedeflediğimiz maçta A.Hatayspor maalesef mağlup oldu. Maç önü yazımızda Trabzonsporu derinlemesine incelemiş, geçen hafta mağlup olan Trabzonsporun bizim maça ekstra bir motivasyonla çıkacaklarını söylemiştik. Çünkü rakip uzun yıllar sonra şampiyon olmak için ayağına gelen bu fırsatı kaçırmak istemiyordu. Bu anlamda sahalarında mutlaka kazanmak için oynayacaklarını herkes biliyordu. Onların kazanmaktan başka çaresi yoktu. Biz ise Beşiktaş galibiyetinden sonra düşüş yaşıyorduk. Özellikle Sivasspor ve Başakşehir maçlarında bu düşüşü net görmüştük. Buna rağmen geçen hafta deplasmanda iyi futbolla aldığımız 3 puan moralleri yerine getirmişti. Biz onlara göre daha rahat çıktık maça. Maç öncesinde iki takımında önemli eksikleri vardı.
A.Hatayspor ortasahada Traore-Onur- Mehdi üçlüsününden yoksun çıktı maça. Birde sağ bek Kamil Ahmet sakatlanınca zaten kısıtlı olan kadromuz iyice daraldı. Ömer hoca maça 5’li savunmayla başladı. Sağ bekte bu sezon ilk kez forma giyen BurakCan’a görev verdi. Sol beke Falette’yi koyup Adekugbe’yi Ortasahanın soluna aldı. Riberio, Saba ve Saint Louisi ortasahaya koydu. Belli ki Ömer hoca öncelikle gol yememe üzerine bir oyun planı hazırlamıştı. Ama bu plan tutmadı. Rakip zaten çok iyi ve ne yaptığını bilen takım olunca bırakın kaleye gitmeyi ortasahayı bile geçemedik. Abdullah hoca Ruben Riberio’yu kilitlersem Hataysporu durdurum düşüncesini sahada çok iyi uyguladı. Dorukhan Ruben Riberio’ya yakın oynayarak oyuncumuzu sahadaki etkinliğini yok etti. Ruben’e diğer oyuncularımızdan da destek gelmeyince ilk yarı adeta tek kale maça döndü. Trabzonspor orta sahada çok baskı yaptı ve tek paslarla hızlı hücumlarla kalemize geldi. Taraftarın da desteğiyle coşkulu futbol oynadılar ve ilk yarıda skor avantajını ellerine geçirdiler.
İlk yarıdaki hatasını gören Ömer hoca ikinci yarıya Popov, Muhammed Mert ve El Kaabi ile başladı. Oyun sistemini eski düzene geri getirince maçta dengeyi sağladık. Hatta ikinci yarının hemen başında Diouf’la gole çok yaklaştık. Taşlar yerine gelince Trabzonspor ilk yarıdaki gibi etkili olamadı. Tartışılacak iki pozisyonda hakem penaltı vermeyince maç 2-0 Trabzonsporun üstünlüğü ile sonuçlandı.
Bu maçta lidere mağlup olduk. Rakibimiz ligi açık ara domine ediyor. Burda mağlup olmak dünyanın sonu değil. Yenseydik çok şey kazanırdık. Ama olmadı. Ben burda Ömer hocayı ilk yarıdaki tercihlerinden dolayı eleştirmek istiyorum.2 sezondur Hatayspora bir sistem getirmişti. Bu sistemden bu zamana kadar hiç vazgeçmemişti. Tamam belki kadronun kısıtlı oluşu ve üstüne sakatlıklarda gelince fazla yapacak bir şeyi yoktu. Ancak kadroda Popov varsa ve senin sağ bekin sakatsa oraya Popov’u koymalısın. Sol beke Adekugbe’yi alıp Falette’yi kulübeye çekmeliydi hoca.Ortasahada elindeki tek alternatif Muhammed Mert’i de sahaya sürmeliydi.Zaten ikinci yarı kendi düzenimize dönünce maçı dengeledik. Belki maça böyle başlasaydık en azından 1 puan alrdık diye düşünüyorum. İlk yarı istatistiklerine bakınca şutumuz yok, kornerimiz yok, topa sahip olma %18. Böyle olunca rakip kaleye gidemediğimiz bir günde Trabzonspor gibi iyi bir takımı yenmek imkansızdı.Her ne kadar ikinci yarıda oyunu dengelesekte böyle iyi organize olan rakibe karşısında skoru çevirmek kolay değildi.
Neyse sağlık olsun diyelim. Sonuçta şampiyonluğa oynayan takıma kaybettik. Ònümüze bakalım. Bu gibi yenilgiler olacaktı.Sporun içinde kazanmakta var, kaybetmekte. Önemli olan hatalardan ders çıkarıp sonraki maçlarda aynı hataları yapmamak .
İlk yarının son 2 maçına giriyoruz. Çarşamba günü ligin güçlü ekiplerinden İlhan Palut hocamızın başarıyla çalıştırdığı Konyaspor ile oynayacağınız. Bu maçta hiç kolay olmayacak. Hafta içi oynanacak maça müsait olan tüm taraftarlarımızı takıma destek olmak için stadyuma bekliyoruz. Bu takım bizim. Bu zor günlerde bize ihtiyaçları var, onları yalnız bırakmayalım
Son olarak yönetim kurulumuz inşallah transfer çalışmalarını yapıyordur. Kadronun kısıtlı olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu kadroyu genişletmemiz lazım. Ömer hocanın hamle oyuncu alternatiflerini çoğaltmak lazım. Yoksa gerekli takviyeler yapılmazsa takım daha da aşağılara düşer. Lig uzun ve kırıcı. İkinci yarı maçlar daha zor geçecektir. Bu kadro iyi ama sakatlık ve cezalı oyuncu oldumu kulübeden oyuna sokacak adam yok. Ömer hoca bunun sıkıntısını yaşıyor. İnşallah gerekli takviyeler yapılırsa bu takım ilk beş içinde kalır.
Ne olursa olsun Hatayspor bizim için çok değerli. Bu değere sahip çıkalım, Başka Hatayspor Yok

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu